Antena 3 Actualitate "Noi nu plecăm de aici!" Locuitorii din Pungeşti continuă protestele faţă de explorarea gazelor de şist

"Noi nu plecăm de aici!" Locuitorii din Pungeşti continuă protestele faţă de explorarea gazelor de şist

de S.T.    |    18 Oct 2013   •   09:51
"Noi nu plecăm de aici!" Locuitorii din Pungeşti continuă protestele faţă de explorarea gazelor de şist

Locuitorii din Pungeşti continuă protestele faţă de explorarea gazelor de şist, deşi compania Chevron şi-a retras utilajele.

Consilierii locali au hotărât să organizeze pe 24 noiembrie un referendum în legătură cu exploatarea gazelor de şist
, dar nici asta nu i-a convins pe oameni să renunţe la protest.

Chevron confirmă suspendarea activităţilor de la Siliştea. Protestatarii: Noi nu plecăm de aici!

Oamenii sunt hotărâţi să continue protestele şi cer Guvernului să dea o lege care să interzică explorarea şi exploatarea gazelor de şist.

Premierul Victor Ponta cere oponenţilor explorării gazelor de şist să nu se mai lase manipulaţi şi să nu se inflameze în faţa unui proiect care ar putea deveni realitate abia în 4-5 ani.

Şeful Executivului le-a atras atenţia protestatarilor că vor fi sancţionaţi, dacă vor mai recurge la violenţe. Aproximativ 100 de persoane din Siliştea (Vaslui) au protestat, joi, în zona în care Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist.

Tot acolo, peste 500 de persoane au protestat, miercuri. În timpul manifestaţiei, mai mulţi localnici au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Şi marţi, zeci de localnici, inclusiv preoţi, au protestat după ce reprezentanţi ai companiei Chevron şi-au făcut apariţia în zonă pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist.

Luni, aproximativ 150 de localnici din Siliştea au protestat la Vaslui, în faţa perimetrului din comuna Pungeşti, şi au blocat drumul judeţean Vaslui - Gârceni, unde compania Chevron vrea să monteze prima sondă, pentru a începe explorarea gazelor de şist.Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea.

Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

Citeşte şi:

Jandarmeria: Nu am folosit forţa împotriva protestatarilor din Vaslui

Victor Ponta: Nu se mai duc războaie cu tancuri şi cu avioane, ci pentru energie. Vreau ca România să nu depindă de altcineva

Viceprimarul din Pungeşti: „După evenimentele din Galaţi, oamenii s-au speriat foarte tare”


Ce decizie a luat UE cu privire la GAZELE de ŞIST. Care este efectul asupra României

Protestele din Pungeşti, soldate cu VICTIME. Cinci oameni au ajuns la spital, după ce au intrat în conflict cu jandarmii

Subiectiv. Lipsa de informare, motivul protestelor faţă de exploatarea gazelor de şist

Mircea Badea: Situaţia de la Pungeşti e mai acută decât cea de la Roşia MontanăAi imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close