Antena 3 CNN Actualitate Noi stenograme din dosarul lui Bercea Mondial! Fiul acestuia l-a sunat din închisoare pe Mircea Băsescu!

Noi stenograme din dosarul lui Bercea Mondial! Fiul acestuia l-a sunat din închisoare pe Mircea Băsescu!

Noi stenograme din dosarul lui Bercea Mondial! Fiul acestuia l-a sunat din închisoare pe Mircea Băsescu!
12 Iun 2014   •   18:02

Mircea Băsescu a fost audiat la DNA Constanţa în dosarul în care susţine că ar fi fost şantajat de finii lui, familia Bercea.

Înregistrările care arată că fratele preşedintelui ar fi cerut bani în schimbul eliberării lui Bercea Mondial, însă, nu au ajuns nici astăzi la procurori. Înregistrări pe care Bercea Modial şi familia sa pretind că le au.

În schimb ar exista probe audio potrivit cărora Florin Anghel, fiul lui Bercea l-ar fi ameninţat pe Mircea Băsescu din nou, chiar din penitenciar, motiv pentru care el însuşi este urmărit penal acum.

În cadrul ediţiei de astăzi al emisiunii "100 de Minute cu Alessandra Stoicescu" vă sunt prezentate noi stenograme din dosarul lui Bercea Mondial.


În prezent, Florin Anghel se află în Penitenciarul Poarta Albă, fiind condamnat la cinci ani și trei luni de închisoare pentru complicitate la tentativă de omor.

El a fost audiat joi în dosarul privind șantajarea fratelui șefului statului, Mircea Băsescu, în care mai este cercetat și ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, în prezent arestat preventiv.

Conform unui comunicat al DNA, pe 31 mai, într-o discuție telefonică purtată din Penitenciarul Colibași cu persoana pe care ar fi șantajat-o, Florin Anghel i-a solicitat acesteia să își retragă plângerea formulată și să dea declarații din care să rezulte inexistența faptei de șantaj investigată de procurori, astfel încât Marius Constantin, cumnatul său, să fie pus în libertate.

"Inculpatul Anghel Florin a amenințat că, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromițătoare pentru persoana vătămată și pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în săvârșirea unor infracțiuni de corupție", precizează DNA.

Anterior, la 1 noiembrie 2013, Florin Anghel ar fi amenințat aceeași persoană cu scopul de a o determina să-i dea suma de 280.000 euro.

Totodată, la 26 martie 2014, Anghel ar fi exercitat amenințări asupra unei alte persoane vătămate, căreia i-ar fi cerut în schimb 280.000 euro sau să își transfere averea în proprietatea sa.

La începutul lunii iunie, ginerele și fiica lui Bercea Mondial au fost prinși în flagrant în timp ce-l șantajau pe Mircea Băsescu, amenințându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupție dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

În urma flagrantului realizat de procurorii anticorupție, Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar față de soția sa, Izaura Anghel, și un minor în vârstă de 17 ani s-a dispus măsura controlului judiciar.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close