Antena 3 CNN Actualitate Nou anunț de la Metrorex! Se închid mai multe căi de acces în stații pentru modernizarea instalaţiei de taxare

Nou anunț de la Metrorex! Se închid mai multe căi de acces în stații pentru modernizarea instalaţiei de taxare

Nou anunț de la Metrorex! Se închid mai multe căi de acces în stații pentru modernizarea instalaţiei de taxare
Sursa foto: Foto: Antena 3.ro
04 Mai 2017   •   12:09

Căile de acces în staţiile Izvor, Timpuri Noi, Dristor 1, Ştefan cel Mare şi Piaţa Muncii vor fi închise începând cu 10 mai, pentru modernizarea instalaţiei de taxare, lucrările fiind programate să se încheie în data de 16 mai. Începând cu 24 mai, Metrorex va moderniza sistemul de acces în staţiile de metrou Crângaşi, Petrache Poenaru, Grozăveşti de pe Magistrala 2 şi Lujerului de pe Magistrala 3.

Conform unui anunţ făcut joi de Metrorex,  în staţia Izvor se va închide miercuri, 10 mai, accesul dinspre Splaiul Independenţei, Schitul Măgureanu, în staţia de metrou Timpuri Noi, va fi închis accesul dinspre Splaiul Unirii, Bulevardul Gheorghe Şincai, la Dristor 1 - accesul dinspre Bulevardul Camil Ressu, Strada Dristorului, în staţia Ştefan cel Mare - accesul A dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare, Bulevardul Barbu, iar în staţia Piaţa Muncii - accesul dinspre Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Decebal.

Lucrările de modernizare a sistemului de taxare la aceste căi de acces sunt programate să se încheie în 16 mai, precizează Metrorex.

De asemenea, începând cu 17 mai, continuă lucrările în staţiile de metrou Izvor, Timpuri Noi, Dristor 1, Ştefan cel Mare şi Piaţa Muncii cu celelalte căi de acces, astfel: în staţia de metrou Izvor, va fi închis accesul dinspre Splaiul Independenţei, Schitul Măgureanu, Bulevardul Libertăţii, în staţia Timpuri Noi - accesul dinspre Splaiul Unirii, Calea Văcăreşti, la Dristor 1 - accesul dinspre Bulevardul Camil Ressu, Drumul Murgului, în staţia Ştefan cel Mare - accesul dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare, Strada Aurel Vlaicu, iar la Piaţa Muncii - accesul dinspre Şoseaua Mihai Bravu, Bulevardul Basarabia.

Lucrările de modernizare a sistemului de taxare la aceste căi de acces sunt programate să se încheie în 23 mai.

Mai mult, începând cu 24 mai, Metrorex va moderniza sistemul de acces în staţiile de metrou Crângaşi, Petrache Poenaru, Grozăveşti de pe Magistrala 2 şi Lujerului de pe Magistrala 3.

Astfel, în perioada 24 – 30 mai, va fi închis accesul dinspre Strada Sergent Ştefan Crişan din staţia Izvor, accesul A dinspre Splaiul Independenţei din staţia Petrache Poenaru, accesul dinspre Splaiul Independenţei, Bulevardul Vasile Milea din staţia Grozăveşti şi accesul dinspre Bulevardul Iuliu Maniu, Strada Veteranilor din staţia Lujerului.

În perioada 31 mai – 6 iunie, vor fi închise celelate căi de acces în aceleaşi staţii de metrou, astfel: în staţia Crângaşi - accesul dinspre Şoseaua Virtuţii, Bulevardul Constructorilor, în staţia Petrache Poenaru - accesul B dinspre Splaiul Independenţei, la Grozăveşti - accesul dinspre Şoseaua Orhideelor, Splaiul Independenţei, iar în staţia Lujerului - accesul dinspre Bulevardul Iuliu Maniu, Şoseaua Virtuţii.

Metrorex precizează că în perioada în care o cale de acces este închisă, călătorii vor putea utiliza celelate căi de acces disponibile, acestea fiind închise pe rând.

Modernizarea sistemului de control presupune înlocuirea liniei actuale de turnicheţi, cu o vechime de peste 20 de ani, cu porţi de acces batante, moderne, care facilitează atât intrarea, cât şi evacuarea rapidă a călătorilor în situaţii de urgenţă, precizează Metrorex.

Reprezentanţii autorităţii de transport subteran spun că noile porţi de acces vor avea dublă utilitate, atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât şi prin sistemul de citire a cardurilor contactless, care va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control - acces din toate staţiile de metrou.

×
Subiecte în articol: Metrorex statii
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close