Antena 3 CNN Actualitate Nou focar de varicelă, într-o grădiniţă din Huşi. 189 de copii s-au îmbolnăvit până acum în Vaslui

Nou focar de varicelă, într-o grădiniţă din Huşi. 189 de copii s-au îmbolnăvit până acum în Vaslui

Nou focar de varicelă, într-o grădiniţă din Huşi. 189 de copii s-au îmbolnăvit până acum în Vaslui
Sursa foto: Foto: a1.ro
14 Feb 2013   •   20:23

Un nou focar de varicelă, al nouălea din această iarnă, a fost confirmat într-o unitate de învăţământ din municipiul Huşi, numărul total al celor care s-au îmbolnăvit în judeţul Vaslui ridicându-se la 189 de preşcolari şi elevi, informează Mediafax.
   
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui au confirmat un focar de varicelă la Grădiniţa cu program prelungit nr. 7 din Huşi, unde 26 de preşcolari au fost diagnosticaţi cu această boală.
   
"La această dată, avem în evoluţie nouă focare de varicelă în judeţul Vaslui, în tot atâtea unităţi de învăţământ. Numărul total al celor care au contractat boala se ridică la 189 de elevi şi preşcolari, majoritatea provenind de la unităţi de învăţământ din municipiul Bârlad", a declarat, joi, medicul-şef al DSP Vaslui, Luminiţa Costache.
   
Potrivit sursei citate, în cursul acestei săptămâni a fost confirmat şi primul caz de scarlatină la un copil de la o grădiniţă din Vaslui, alţi patru preşcolari de la aceeaşi unitate de învăţământ fiind doar purtători ai streptococului care dă această boală.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close