Antena 3 CNN Actualitate Nou scenariu în cazul lui Tăriceanu. Dosarul ar avea implicații politice externe

Nou scenariu în cazul lui Tăriceanu. Dosarul ar avea implicații politice externe

Nou scenariu în cazul lui Tăriceanu. Dosarul ar avea implicații politice externe
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
08 Noi 2018   •   22:01

Liviu Dragnea a declarat că nu l-a sunat până în acest moment pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăricanu, pentru care DNA a solicitat avizare din partea Senatului pentru urmărire penală, motivând că nu vrea să îl deranjeze, dar a adăugat că oricând dorește acesta el va fi de acord cu o ședință a coaliției de guvernare.

O ipoteză interesantă a fost dată de jurnaliștii de la Lumea Justiție, care susțin că dosarul în care DNA cere urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu are ca țintă forțarea președintelui Senatului să defecteze în gruparea europeană a președintelui francez, Emmanuel Macron, din care face parte Dacian Cioloș.

Ruperea coaliției PSD-ALDE ar pune România în mâinile lui Cioloș, în condițiile în care actualul președinte este din ce în ce mai scos din joc și sabotat chiar de tabăra Cioloș.

O altă ipoteză este legată de poisbila prescripția faptei de luare de mită. Raportat la perioada săvârșirii presupusei fapte la legea penală aplicabilă, este evident că mai favorabilă este noul Cod Penal.

×
Subiecte în articol: Tariceanu scenariu dosar
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close