Antena 3 CNN Actualitate Numai şase-s norocoase. Cum este implicat Remus Truică în "labirintul" Loteriei Române

Numai şase-s norocoase. Cum este implicat Remus Truică în "labirintul" Loteriei Române

Numai şase-s norocoase. Cum este implicat Remus Truică în "labirintul" Loteriei Române
de O.P.    |    29 Noi 2012   •   05:58

 Se-ncinge lupta pentru Loteria Română. Compania a demarat procedurile pentru alegerea noului management privat. Până atunci însă, miza viitorului furnizor de soft şi echipamente trebuie rezolvată. Interesele ajung până la controversatul om de afaceri Remus Truică.

Loteria Română a fost, de-a lungul timpului, vaca de muls a multor interese politice şi private, dar şi a statului. În octombrie 2013 expiră contractul cu firma grecească Intralot, cea care a furnizat un sistem de video-loterie, la cheie, pe o perioadă de zece ani. Moment prielnic pentru a alege o altă firmă.

Tânărul şef al companiei, Dan Alexandru Ghiţă, anunţa la preluarea mandatului că va pune capăt tuturor contractelor păguboase ale Loteriei Române. Funcţionari din Loterie spun însă că Ghiţă este "omul lui Remus Truică". Iar strategia lui Truica este să aducă o anumită firmă străină ca viitoare furnizoare în locul grecilor de la Intralot. Pentru ca planul să aibă succes, viitorul furnizor trebuie să fie ales până la sfârşitul acestui an, înainte să fie adus un nou manager. O recunoaşte chiar consilierul de imagine al lui Ghiţă.

Graba este cu atât mai mare cu cât viitorul furnizor are nevoie de timp pentru a pune la punct infrastructura necesară Loteriei.

Din cele şapte firme selectate iniţial au rămas cinci, printre care şi o companie din Cehia. Cea despre care, spun surse din Loterie, este dorită de Remus Truică pentru câştigarea licitaţiei de câteva zeci de milioane de euro. Până în acest moment, nici Remus Truică dar nici  directorul Loteriei, Dan Alexandru Ghiţă, nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.



×
Subiecte în articol: loto Loto 6 din 49
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close