Antena 3 CNN Actualitate Numărul turiștilor străini pe litoralul românesc a început să crească

Numărul turiștilor străini pe litoralul românesc a început să crească

Numărul turiștilor străini pe litoralul românesc a început să crească
07 Iul 2014   •   19:28

Numărul turiștilor străini care își petrec vacanțele pe litoralul românesc a început să crească, principala stațiune care îi atrage fiind Mamaia, a declarat, luni, președinta Asociației Litoral - Delta Dunării (ALDD), Corina Martin, informează AGERPRES.
"Noi lucrăm în continuare 95% cu turiști români. Acum suntem în creștere pe segmentul de turiști străini, după foarte mulți ani de încercări, creștere datorată și succesului stațiunii Mamaia care a ieșit cu un brand internațional din ce în ce mai cunoscut. Suntem mai prezenți pe piețele internaționale, dar trebuie făcută promovare pentru că altfel toate eforturile sunt zadarnice", a declarat reprezentanta ALDD, într-o conferință de presă organizată în stațiunea Eforie Nord.

Potrivit acesteia, începând cu 7 iulie va ateriza pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu prima cursă charter operată de un turoperator israelian care va aduce pe litoralul românesc, în acest sezon estival, circa 2.000 de turiști din Israel. Turiștii au optat pentru hoteluri din nordul stațiunii Mamaia.

Alte curse charter vor aduce pe litoralul țării noastre turiști din Polonia și Belarus, "polonezii revenind într-un număr spectaculos, în ultimii doi ani, pe litoralul nostru", conform Corinei Martin.

Alți turiști străini care optează în număr din ce în ce mai mare pentru stațiunile litoralului românesc sunt cei din Republica Moldova, piață pe care se fac demersuri de promovare.

Președintele asociației hotelierilor din stațiunea Mamaia, Nicolae Bucovală, a declarat că în Mamaia își petrec vacanța și turiști italieni, litoralul românesc fiind totodată "cerut" și de turoperatori din Slovacia, aceștia dorind în mod special ca turiștii să beneficieze de servicii all-inclusive.


×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close