Antena 3 CNN Actualitate Numele lui Blejnar, în dosarul de evaziune fiscală "Butoane". 39 de persoane au primit mandate de arestare

Numele lui Blejnar, în dosarul de evaziune fiscală "Butoane". 39 de persoane au primit mandate de arestare

Numele lui Blejnar, în dosarul de evaziune fiscală "Butoane". 39 de persoane au primit mandate de arestare
de S.T.    |    26 Iul 2012   •   11:53

Numele lui Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), apare în dosarul de evaziune fiscală în care sunt implicaţi mai mulţi angajaţi ai ANAF.

Potrivit referatului procurorilor, senatorul Cezar Măgureanu ar fi făcut formalităţile necesare ca fiica şi ginerele său să intre în audienţă la fostul şef al ANAF.

Contactat de echipa Antena 3, fostul şef ANAF nu a dorit să facă niciun fel de declaraţie referitor la aceste acuzaţii.

UPDATE 15:10 - Senatorul Cezar Măgureanu a fost audiat de procurorii DIICOT. El a primit interdicţia de a părăsi ţara.

UPDATE 13:30
- Nicuşor Drăgan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achiziţii în cadrul ANAF şi alte 17 persoane au fost arestaţi preventiv, joi, de Tribunalul Bucureşti, în dosarul de evaziune fiscală.

39 de persoane au primit mandate de arestare în dosarul "Butoane".

"În data de 20.03.2012 Măgureanu Cezar Mircea a contactat-o pe fiica sa, Găzdac Raluca Livia Ioana, care i-a comunicat că trebuie să pregătească o serie de documente pentru a le prezenta Gărzii Financiare, subliniind că cei de acolo nu vor să accepte mita obişnuită în vederea efectuării unui act de control favorabil", se arată în referatul procurorilor.

Conform referatului întocmit de DIICOT, Măgureanu ameninţa inspectorii ANAF.

"S-a stabilit că senatorul Măgureanu Cezar Mircea s-a deplasat personal în data de 20.03.2012, la sediul firmei familiei Găzdac, unde, pe toată perioada controlului efectuat de către comisarii Gărzii Financiare Centrale, a proliferat  ameninţări la adresa acestora, influenţând în mod direct rezultatul controlului în favoarea firmei protejate", scriu procurorii.

Senatorul intermedia fiicei sale audienţe la Sorin Blejnar.

Potrivit procurorilor, "în data de 28.03.2012 Găzdac Raluca Livia Ioana l-a contactat pe tatăl său, Măgureanu Cezar Mircea, care i-a dictat un număr de fax la care să înainteze urgent o solicitare de intrare în audienţă la BLEJNAR SORIN pentru a doua zi".

Liderul clanului Butoane, Octavian Grecu, ginerele senatorului Cezar Măgureanu, Sorin Găzdac şi omul de afaceri libanez Nicola Saikaly au primit  mandate de arestare pentru 29 de zile.


În dosarul de evaziune fiscală sunt cercetate peste 120 de persoane persoane printre care şi senatorul Cezar Măgureanu.



×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar dosar
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close