Antena 3 CNN Actualitate Numele lui Pinalti, implicat într-un nou scandal de proporţii. Sunt la mijloc contracte de 9,3 milioane de lei

Numele lui Pinalti, implicat într-un nou scandal de proporţii. Sunt la mijloc contracte de 9,3 milioane de lei

Numele lui Pinalti, implicat într-un nou scandal de proporţii. Sunt la mijloc contracte de 9,3 milioane de lei
de O.P.    |    01 Oct 2012   •   11:49

Ștampila de „băiat deştept”, aplicată iniţial furnizorilor de electricitate aflaţi în relaţie directă cu Hidroelectrica, s-a extins în ultimii ani asupra tuturor acelora care au beneficiat de contracte extrem de avantajoase cu producătorul de energie. Printre aceştia se află prestatorii de servicii pentru companie.

Un exemplu relevant pentru contractele cu dedicaţie îl constituie activitatea de pază a obiectivelor ce ţin de siguranţa naţională. Intrarea în insolvenţă al celui mai mare producător de energie din ţară, Hidroelectrica, la finele lunii iunie, nu a oprit compania de stat de la regula acordării contractelor avantajoase anumitor societăţi, iar un exemplu elocvent în acest sens îl reprezintă tranzacţia de 9,36 de milioane de lei, fără TVA, cu Grup Est Security Piatra Neamţ (GES) pentru asigurarea pazei la 18 obiective ale Sucursalei Oradea.

Contractul a fost semnat între Adrian Alexe, director responsabil cu securitatea la Hidroelectrica, şi Dan Misăilă, patronul GES, se spune un apropiat al primarului PDL Gheorghe Ștefan, cunoscut drept „Pinalti”.

Pe adresa Hidroelectrica au sosit două cereri pentru participarea la licitaţie, însă a fost admisă doar cea a GES. Surse din cadrul producătorului de energie susţin că obiectivele strategice din zona Oradea sunt păzite cu „jumătate de normă”, iar dispozitivele sunt completate doar pe hârtie.

Toate problemele acestui contract le poţi afla accesând site-ul www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close