Antena 3 Actualitate O bătrână de 92 de ani, datoare la stat cu peste 10.000, dintr-o greşeală

O bătrână de 92 de ani, datoare la stat cu peste 10.000, dintr-o greşeală

de M.Z.    |    26 Feb 2013   •   07:37
O bătrână de 92 de ani, datoare la stat cu peste 10.000, dintr-o greşeală Foto: allposters.com

O bătrână de 92 de ani, imobilizată la pat, este datoare la Casa de pensii din Arad cu peste 10.000 de lei, dar nu din vina ei. În 2007, femeia a primit o indemnizaţie socială pe care nu a cerut-o.

O încurcătură a CNP-ului a făcut ca bătrâna să figureze cu o pensie prea mică, aşa că a fost automat trecută pe lista celor care primesc un ajutor de la stat. De curând însă, Casa de pensii a depistat greşeala, iar acum femeia s-a trezit datoare vândută.

Bătrâna încasa lunar trei pensii - una de urmaş, una de agricultor şi cea de-a treia din partea soţului ei, fost veteran de război. În total, avea 573 de lei. În vară, în acte a apărut în loc de CNP-ul bătrânei, cel al fiicei sale. Aşa că la cele trei pensii, femeia a început să primească încă un ajutor, de cîteva sute de lei lunar.

Pensionara spune că nu a solicitat nici un ban în plus, pentru că nu ştie nici să scrie, nici să citească.

Ca să îşi recupereze pierderea, cei de la Casa de pensii Arad îi opresc lunar, încă din vară, 200 de lei.

Familia bătrânei se teme însă că dacă aceasta va muri, statul se va întoarce împotriva lor pentru a recupera datoria.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close