Antena 3 CNN Actualitate O casă solară, construită de studenţi români, scoasă la vânzare lângă Bucureşti. Cât costă construcţia independentă energetic

O casă solară, construită de studenţi români, scoasă la vânzare lângă Bucureşti. Cât costă construcţia independentă energetic

O casă solară, construită de studenţi români, scoasă la vânzare lângă Bucureşti. Cât costă construcţia independentă energetic
Sursa foto: Foto: totb.ro
20 Iul 2012   •   17:14

Casa solară Prispa, construită de studenţi români pentru concursul Solar Decathlon Europe 2012 de la Madrid, va fi scoasă la licitaţie joi, lângă Bucureşti, cu preţul de pornire de 50.000 de euro, informează Mediafax. Banii obţinuţi din vânzare sunt destinaţi participării la competiţie, la toamnă.
   
Prispa este proiectul de casă independentă energetic, realizat de prima echipă de studenţi români calificată la concursul Solar Decathlon Europe 2012, cea mai cunoscută competiţie care promovează cercetarea în domeniul arhitecturii sustenabile, informează casa de licitaţii Goldart. Aceasta organizează vânzarea publică cu strigare ce va avea loc joi, de la ora 20.00, pe Şoseaua Chitila, unde se află în prezent casa.
   
Echipa românească, formată din circa 40 de studenţi cu diferite specializări - Arhitectură, Construcţii, Politehnică, Arte -, va merge în septembrie la Madrid şi va trebui să reasambleze construcţia la faţa locului, în 14 zile, şi să o dezasambleze în cinci zile, în Villa Solar, un sit special amenajat pentru competiţie. Concursul are loc între 14 şi 30 septembrie.
   
Pentru a participa la această etapă finală a concursului, după ce s-au calificat în competiţie alături de 19 alte echipe, românii trebuie să transporte Casa Prispa la Madrid, cu ajutorul a şase tiruri, şi cea mai mare parte din echipă trebuie să fie prezentă la Villa Solar pentru a asambla construcţia. Pentru aceasta, au nevoie de circa 80.000 de euro.
   
Cel care va cumpăra casa, scoasă la licitaţie cu preţul de pornire de 50.000 de euro, deşi valoarea prototipului este de 125.000 de euro, o va primi în octombrie, după prezentarea proiectului la Madrid.

Casa Prispa a fost asamblată în ultimele patru săptămâni şi poate fi în prezent vizitată pe Şoseaua Chitilei, nr. 284.
   

   

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close