Antena 3 CNN Actualitate O femeie a murit după ce i s-a făcut rău în timpul pelerinajului la moaştele Sf.Parascheva de la Iaşi

O femeie a murit după ce i s-a făcut rău în timpul pelerinajului la moaştele Sf.Parascheva de la Iaşi

O femeie a murit după ce i s-a făcut rău în timpul pelerinajului la moaştele Sf.Parascheva de la Iaşi
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2013   •   15:00

O femeie care participa la pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva, de la Iaşi, a murit, vineri, la Spitalul "Parhon", din municipiu, unde a fost dusă în stare gravă, informează Mediafax.

Potrivit Luminiţei Budron, medic coordonator al Serviciului de Ambulanţă Iaşi, femeia în vârstă de 61 de ani avea fibrilaţii ventriculare, fiind în stare foarte gravă şi intrând în stop cardio-respirator.
   
"Echipa de pe ambulanţă a efectuat manevrele de resuscitare, iar femeia a fost dusă la Spitalul "Parhon", fiind transportată la Secţia ATI, unde, din păcate, a murit", a spus medicul coordonator.
   
Din primele date, se pare că femeia s-ar fi aşezat la rând pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva încă din cursul nopţii de joi spre vineri şi că, pe fondul oboselii, dar şi al lipsei hranei, i s-ar fi făcut rău.
   
Marius Ţăranu, de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, a declarat că 30 de persoane au leşinat în timp ce stăteau la coadă, câţiva dintre pelerini fiind transportaţi la spital.
   
Vineri, în jurul orei 14.00, coada la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva măsura aproximativ doi kilometri, în zonă fiind în jur de 20.000 de pelerini.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă într-o procesiune, vineri dimineaţă, din incinta Catedralei Mitropolitane, fiind aşezată apoi într-un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult.

Alături de moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost aşezate şi moaştele Sfântului Simeon de la Muntele Minunat, aduse, joi seară, de la Mănăstirea Neamţ.
   
La Iaşi, au ajuns pelerini din mai multe judeţe ale ţării, autocare cu număr de Bucureşti, Galaţi, Neamţ sau Suceava fiind parcate în centrul oraşului.
   
Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi asigură ordinea publică pe perioada pelerinajului religios de la Iaşi.
   
Peste 250.000 de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în aceste zile în oraş.

×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close