Antena 3 Actualitate O GROAPĂ COMUNĂ în care erau aruncaţi foştii deţinuţi politici, identificată la Periprava

O GROAPĂ COMUNĂ în care erau aruncaţi foştii deţinuţi politici, identificată la Periprava

18 Sep 2013   •   13:49
O GROAPĂ COMUNĂ în care erau aruncaţi foştii deţinuţi politici, identificată la Periprava

Preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Andrei Muraru, a declarat că o groapă comună a fost identificată la Periprava. În respectiva groapă se presupune că au fost înhumaţi foşti deţinuţi politici de la colonia de muncă, fiind identificate deja câteva schelete care au fost deshumate.

"Există indicii serioase că a fost identificată o groapă comună, în care se presupune că au fost înhumaţi foşti deţinuţi politici care au decedat la colonia de muncă de la Periprava. Această operaţiune a fost începută luni şi se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni. Există deja câteva schelete care au fost deshumate şi pentru care există toate indiciile că aparţin Coloniei de muncă de la Periprava", a spus preşedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, citat de Mediafax.

Institutul a solicitat, miercuri, Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie începerea urmăririi penale a lui Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, pentru genocid.

Al doilea torţionar acuzat de genocid. Fostul comandat de la Periprava, Ion Ficior, acuzat de 103 crime

Interviu cu torţionarul Ion Ficior: Ar fi trebuit să fac mai mult decât am făcut

„Periprava era un infern”. Mărturiile impresionante ale unei victime a torţionarului Ion Ficior


 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close