Antena 3 CNN Actualitate O mamă riscă să ajungă în stradă cu cei trei copii ai săi. În şapte ani, a ajuns abia pe locul 59 pe lista de priorităţi a primăriei

O mamă riscă să ajungă în stradă cu cei trei copii ai săi. În şapte ani, a ajuns abia pe locul 59 pe lista de priorităţi a primăriei

O mamă riscă să ajungă în stradă cu cei trei copii ai săi. În şapte ani, a ajuns abia pe locul 59 pe lista de priorităţi a primăriei
15 Aug 2014   •   13:04

O mamă cu trei copii cere de ani de zile ajutorul autorităţilor şi nu a reuşit să obţină o locuinţă socială deşi este într-o situaţie disperată. În ultimii cinci ani, femeia şi-a pierdut casa şi soţul, iar acum doar din mila executorului judecătoresc şi al reprezentanţilor băncii nu stă pe străzi.

A depus o cerere pentru o locuinţă, la primăria condusă de Neculai Onţanu, dar în şapte ani a ajuns abia pe locul 59 pe lista de priorităţi.

Mamă a trei copii, două fetiţe campioane la dans sportiv şi un băiat cu un handicap sever, Simona Stancu a suferit în ultimii cinci ani cât alţii într-o viaţă. În 2009, a fost evacuată din casa unde locuia, iar după două luni, soţul i-a murit într-un accident de circulaţie. De atunci a început calvarul.

Şi-a pus speranţa în autorităţi pentru a obţine o locuinţă socială. Prima cerere a depus-o la Primăria Sectorului 2, cu doi ani înainte să fie evacuată.

Problemele familiei s-au agravat în urmă cu o lună. Atunci banca i-a somat să elibereze şi casa surorii sale. Locuinţa a fost cumpărată cu un credit în franci elveţieni care s-a dublat.

Cel puţin până la începutul anului viitor, familia poate rămâne în aceeaşi casă. În acest timp, însă, trebuie să-şi caute o chirie pe care să şi-o permită. Vor primi şi un ajutor de maximum 5 mii de lei pe an de la primărie.

La Primăria condusă de Neculai Onţanu, cererea Simonei a ajuns în şapte ani abia pe locul 56. La primăria Capitalei, dosarul abia ce a ajuns. E una dintre cele 18 mii de locuinţe sociale pentru care există solicitări.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close