Antena 3 CNN Actualitate O nouă mișcare a lui Ilan Laufer, în scandalul cu președintele Iohannis: „Am dreptul să fiu subiectiv atunci când mă simt discriminat”

O nouă mișcare a lui Ilan Laufer, în scandalul cu președintele Iohannis: „Am dreptul să fiu subiectiv atunci când mă simt discriminat”

O nouă mișcare a lui Ilan Laufer, în scandalul cu președintele Iohannis: „Am dreptul să fiu subiectiv atunci când mă simt discriminat”
22 Noi 2018   •   18:05

Mișcare de ultimă oră făcută de Ilan Laufer în scandalul cu președintele Klaus Iohannis, după ce a fost acuzat de mai multe publicații că nu a fost născut în România, ci în Israel. 

Ilan Laufer și-a publicat pe pagina de Facebook certificatul de naștere, alături de un întreg text în care și-a motivat reacția pe care a avut-o în urma refuzului președintelui de a-l numi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice .

„Având în vedere acuzațiile eronate referitoare la faptul că nu am fost născut în România, țin să precizez următoarele: sunt născut în Romania, sunt român și simt românește.

Fac parte dintr-o etnie cu o profundă conștientizare și încărcătură istorică, evreii fiind un popor care a fost sensibilizat de-a lungul timpului din cauza suferințelor îndurate.

Înțeleg și respect regulile statutare ale organizaţiilor evreieşti şi îmi aleg astăzi cuvintele cu prudenţă.

Totodată, din cauza nejustificării refuzului - conform Constitutiei, a domnului Presedinte, de a fi parte din Guvernul Romaniei, am avut o reacție la cald, bazată pe o puternică încărcătură emoțională.

Nu mi-am dorit și nu îmi doresc să amestec trăirile personale în viața politică.

Consider că, la nivel personal, am dreptul să fiu subiectiv, atunci când mă simt discriminat.

Rămân implicat în proiectele menite să încurajeze dezvoltarea antreprenorilor și a companiilor cu capital românesc, inclusiv internaționalizarea acestora, atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii”, a scris Ilan Laufer pe Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în urmă cu câteva zile, decretul de numire în funcţie a miniștrilor în noul guvern Dăncilă, însă a refuzat propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, adică Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care şeful statului a spus că sunt nepotrivite.

La scurt timp de la refuzul lui Iohannis, Ilan Laufer a făcut niște acuzații grave la adresa președintelui, spunând că respingerea e neconstituțională și constituie „nou act de antisemitism”.

Nici președintele nu s-a lăsat mai prejos și a reacționat la acuzațiile lui Laufer, spunând că „referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie”.
 

×
Subiecte în articol: ilan laufer Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close