Antena 3 CNN Actualitate O nouă sfidare la adresa românilor. Maghiarii din Sfântu Gheorghe sărbătoresc ocuparea Ardealului

O nouă sfidare la adresa românilor. Maghiarii din Sfântu Gheorghe sărbătoresc ocuparea Ardealului

O nouă sfidare la adresa românilor. Maghiarii din Sfântu Gheorghe sărbătoresc ocuparea Ardealului
15 Noi 2017   •   14:01

O nouă sfidare la adresa românilor.. Drapelul Ungariei va fi arborat simbolic, miercuri, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Totul se va întâmpla în cadrul unei expoziții cu caracter istoric.

Evenimentul va marca împlinirea a 75 de ani de la arborarea drapelului Ungariei în centrul orașului, după ocuparea Ardealului de Nord de Ungaria în urma Diktatului de la Viena din 30 august 1940.

"Din păcate, aici nu este vorba de un vid legislativ - există o lege, dar, din păcate, nu se aplică legea. Un vid legislativ este, și eu am semnalat acest lucru de foarte mult timp, în zona profanării simbolurilor naționale. În acest moment, orice dement poate să ia un drapel al României de pe o instituție publică, să-l aunce pe jos, să-l calce în picioare și nu va păți absolut nimic pentru că, ce sa vezi, Parlamentul României, partidele politice de la București, au decis că fapta nu merită sancționată, a spus Dan Tanasă , în emisiunea "Previziuni", de la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: Adrian Ursu previziuni dan tanasa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close