Antena 3 CNN Actualitate O plantă pe cale de dispariţie în Europa, DISTRUSĂ din cauza defrişărilor ilegale, în România. "Acum mai sunt doar patru exemplare"

O plantă pe cale de dispariţie în Europa, DISTRUSĂ din cauza defrişărilor ilegale, în România. "Acum mai sunt doar patru exemplare"

O plantă pe cale de dispariţie în Europa, DISTRUSĂ din cauza defrişărilor ilegale, în România. "Acum mai sunt doar patru exemplare"
de O.P.    |    05 Aug 2014   •   10:39

Un hectar de pădure din județul Cluj, unde crește o plantă pe cale de dispariție în Europa, a fost defrișat ilegal. Înainte de defrișare, în zonă existau sute de exemplare ale plantei numită popular curechi de munte, iar acum se mai găsesc doar patru astfel de exemplare.

Pentru că terenul a fost defrișat de persoane necunoscute, autoritățile au pornit acum o anchetă pentru a găsi vinovații.

Planta, denumită științific Ligularia Sibirica, "era la un moment dat destul de răspândită și în Europa Centrală și de Est, dar din cauza drenării mlaștinilor și a diferitelor presiuni antropice a devenit foarte rară, chiar în curs de disparție pe continentul european", a explicat Mihai Constantinescu, custode Situl Natura 2000, citat de citynews.ro.

Curechiul de munte este o plantă care crește în zonele mlăștinoase ale pădurilor, fiind, în trecut, răspândită în întrega Europă. În prezent, se mai găsește numai în câteva zone din România, fiind protejată prin lege.

×
Subiecte în articol: defrisari
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close