Antena 3 CNN Actualitate O rectificare bugetară doar pentru unii. SRI a primit 37 de milioane de lei în plus pentru achiziţii

O rectificare bugetară doar pentru unii. SRI a primit 37 de milioane de lei în plus pentru achiziţii

O rectificare bugetară doar pentru unii. SRI a primit 37 de milioane de lei în plus pentru achiziţii
10 Aug 2016   •   21:28

Guvernul Cioloş a trecut la rectificare. Aşa că s-a uitat bine ce bani are în plus, ce bani are în minus şi unde mai trebuie completaţi bani.

Ministerul Transporturilor este cel care a pierdut cel mai mult după această rectificare, fiind tăiate 194 de milioane de lei, majoritatea bani alocaţi pentru proiectele cu fonduri externe nerambursabile, cele din perioada 2007-2013. Alte tăieri au avut loc şi la Ministerul Culturii, peste 194 milioane de lei, tot pentru proiecte cu fonduri nerambursabile, şi de asemenea de la Ministerul Agriculturii, unde au fost tăiate 168 de milioane de lei.

Au fost şi ministere care au primit sume în plus în urma rectificării bugetare, cea mai mare sumă fiind acordată Ministerului Muncii, un plus de peste 2 miliarde de lei, bani prin care va asigura plata unor drepturi de asistenţă socială, indemnizaţii pentru creşterea copilului sau alocaţii. Fonduri suplimentare au fost acordate şi pentru Ministerul de Interne - 367 milioane de lei, Ministerul Sănătăţii - 300 milioane de lei, dar şi Autoritatea Electorală Permanentă.

Surpriza vine de la Serviciul Român de Informaţii, care a primit la rândul său 37 de milioane de lei în plus pentru programe majore de achiziţii. Pentru ce s-au dat aceşti bani în plus? Oana Zamfir şi Adrian Ursu au explicat în emisiunea Ediţie Specială pe ce aar urma SRI să cheltuiască banii.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close