Oamenii care au fost în stare să îşi dea viaţa pentru România. Cum au fost trataţi de putere?

de L.D.    |    02 Apr 2012   •   23:10
Oamenii care au fost în stare să îşi dea viaţa pentru România. Cum au fost trataţi de putere?  foto: vacacupedale.blogspot.com

Mihai Gâdea a prezentat luni în emisiunea Sinteza Zilei cazul unor protestatari care au fost în stare să îşi dea viaţa pentru a face ceva pentru România. Dar care a fost răspunsul puterii în cazul lor? Oare a meritat durerea, chinul prin care au trecut? Oare cei de la putere s-au gândit măcar pentru o clipă la ei când au semnat legea privind tăierea salariilor, sau închiderii spitalelor?

Adrian Sobaru este cel care a protestat încercând să îşi ia viaţa chiar în sediul Guvernului. Sobaru a declarat în timpul emisiunii că s-a simţit nevoit să facă acest lucru deoarece România este casa noastră, iar dacă noi nu punem o pietricică măcar la temelie, copiii noştri nu vor avea nici un fel de viitor.Cristiana Anghel este cea care a făcut greva foamei pentru a protesta împotriva puterii.  În momentul în care preşedintele a fost întrebat ce părere are despre învăţătoarea care face greva foamei, acesta a întrebat: "Despre cine este vorba? Nu cunosc problema." Femeia a stat în greva foamei 70 de zile şi spune că protestul a meritat, măcar pentru conştiinţa ei, fiind împăcată că a făcut tot ce a putut pentru copiii noştri.Doamna Dorina Lupşe este cea care s-a solidarizat cu Cristiana Anghel şi a intrat în greva foamei, şi care zilele trecute a mers în faţa casei lui Gheorghe Falcă unde a vrut să protesteze. Dar aceasta a fost oprită imediat de către jandarmii chemaţi imediat de demnitar.De asemenea, cei care de câteva săptămâni stau în frig şi îşi strigă doleanţele în Piaţa Universităţii nici nu mai intră în discuţie.

Dar nici unul din proteste nu i-au oprit pe cei de la putere să taie salariile bugetarilor, să închidă spitalele, să  folosească banii în cu totul alte scopuri decât cele cu adevărat importante.

Parteneri
x close