Antena 3 CNN Actualitate Oamenii lui Băsescu atacă biserica. Vezi ce spune fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu

Oamenii lui Băsescu atacă biserica. Vezi ce spune fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu

Oamenii lui Băsescu atacă biserica. Vezi ce spune fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Aug 2014   •   23:27

Fostul consilier prezidenţial, Daniel Funeriu, atacă dur Biserica Ortodoxă. Potrivit acestuia, instituţia este infiltrată cu oameni în soldă sovietoidă care fac campanie pentru Victor Ponta.

Fostul ministrul al Educaţiei şi fost consilier prezidenţial, Daniel Funeriu, în prezent membru al Partidului Mişcarea Populară, atacă dur Biserica într-o analiză despre alegerile prezidenţiale.

"Biserica Ortodoxă este, ÎN PARTE, infiltrată cu oameni în soldă sovietoidă, care se află majoritar în Moldova şi Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca temă de campanie de către Ponta. Mesajul adevărat este următorul: ", a scris Funeriu pe contul său de Facebook.

Aversiunea lui Daniel Funeriu faţă de Biserică este una mai veche. În urmă cu cinci ani, în calitate de reprezentat al unui partid creştin-democrat în Parlamentul european, acesta milita pentru finanţarea proiectelor ştiinţifice în detrimentul celor pentru cultele religioase.

Şi atunci când a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu şi-a arătat dispreţul faţă de religie. A cerut o dezbatere asupra prezenţiei icoanelor în sălile de clasă dar şi asupra oportunităţii predării religiei în şcoli.

Potrivit lui Daniel Funeriu, în locul orelor de religie, şcoala ar trebui să ofere alternative elevilor, iar părinţii trebuie să fie cei care să aleagă ce studiază copiii lor.

×
Subiecte în articol: Daniel Funeriu biserica
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close