x close

Oficial CNADNR: Aveam aprobare să reparăm drumurile, dar până să începem, a venit iarna

de Antena3.ro    |    20 Feb 2012   •   23:11
Oficial CNADNR: Aveam aprobare să reparăm drumurile, dar până să începem, a venit iarna Foto: asphaltinstitute.org

Zăpada se topeşte... gropile rămân. Kilometri întregi de şosele vor intra în primăvară brăzdate de cratere, spre disperarea şoferilor care ajung inevitabil pe mâna service-urilor.

Trei ierni. De atât a fost nevoie ca locul asfaltului să fie luat de gropi pe drumul naţional care duce spre ieşirea din ţară de la Nădlac. Şoeaua dintre Nădlac şi Sebeş a fost reabilitată între 2007 şi 2009 şi a costat peste 600 de milioane de lei.

Pe drumuri reabilitate toamna trecută, şoferii descoperă odată cu topirea zăpezii gropi din metru în metru. Şoseaua care face legătura între Târgu Jiu şi Craiova are aproape 40 de kilometri care au rămas în aşteptarea reabilitării. Contractul a fost reziliat după ce firma maghiară care câştigase lucrările nu şi-a îndeplinit obligaţiile.

Ion Dina, şeful CNADNR Gorj, a declarat "Anul trecut în ultimul moment am primit o aprobare să facem 77 de mii de metri pătraţi, dar nu am apucat să îi facem, că a venit iarna".

Banii cheltuiţi de şoferi pe reparaţia maşinii pot fi recuperaţi de la administratorii drumului sau de la constructor. Procesul poate dura însă luni bune, dacă nu chiar ani.

Citeşte mai multe despre:

zapada gropi Nadlac Sebes Targu Jiu craiova CNADNR
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati