Antena 3 CNN Actualitate Oficial israelian: Israelul a acceptat un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza

Oficial israelian: Israelul a acceptat un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza

Oficial israelian: Israelul a acceptat un armistiţiu de 72 de ore în Fâşia Gaza
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
10 Aug 2014   •   22:44

Israelul a acceptat duminică propunerea Egiptului privind o încetare a focului de 72 de ore în Fâşia Gaza, au anunţat oficiali guvernamentali israelieni, citaţi de AFP.
   
"Israelul a acceptat propunerea egipteană privind o încetare a focului", a declarat unul dintre aceşti oficiali, sub protecţia anonimatului.
   
Anterior, surse diplomatice au anunţat că negociatorii palestinieni au acceptat o propunere a Egiptului privind instituirea unui armistiţiu de 72 de ore cu Israelul.
   
Potrivit Ministerului egiptean de Externe, armistiţiul va intra în vigoare luni, la ora locală 00.01 (00.01, ora României).
   
Liderul Hamas, Khaled Meshal, a declarat duminică seara, într-un interviu pentru AFP, că orice armistiţiu durabil trebuie să ducă la o "anulare a blocadei (israeliene) împotriva Fâşiei Gaza".
   
Armistiţiul de 72 de ore "este unul dintre mijloacele sau tacticile care au scopul de a contribui" la găsirea unei soluţii în cadul negocierilor, a afirmat el.
   
"Dorim ca cererile palestinienilor să fie satisfăcute, iar Fâşia Gaza să trăiască fără blocadă", a adăugat liderul Hamas.
   
În total, bilanţul celor 30 de zile de operaţiuni militare israeliene în Fâşia Gaza este de circa 2.000 de morţi.
 

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Israel
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close