Antena 3 CNN Actualitate Ofiţerii SRI intră în şcoli pentru a doua oară. Caută noi recruţi cu "valori solide şi caractere puternice"

Ofiţerii SRI intră în şcoli pentru a doua oară. Caută noi recruţi cu "valori solide şi caractere puternice"

La jumătatea acestei luni, ofiţerii SRI au reluat sesiunile de prezentare şi informare a activităţii sale, SRI în 50 de minute, în cele mai bune unităţi de învăţământ liceal din ţară.

Ofiţerii SRI intră în şcoli pentru a doua oară. Caută noi recruţi cu "valori solide şi caractere puternice"
20 Noi 2014   •   15:28

Aceste întâlniri sunt menite să ofere o imagine cât mai clară asupra serviciului secret care se ocupă de securitatea României. Cu acest prilej, tinerii interesaţi vor primi recomandări în ceea ce priveşte evitarea sau reacţia în situaţii ipotetice de risc.

Totodată, SRI vrea să demonteze imaginea spionilor regăsită în literatură şi cinematografie şi se axează pe o prezentare realistă a acestei profesii.

O altă latură a acestor ore are în vedere testarea online a celor care îşi doresc să intre în structurile SRI. De asemenea, ofiţerii desemnaţi să participe la aceste întâlniri cu elevii au misiunea de a identifica "caracterele puternice" şi pe cei care "au valori solide" în vederea unei eventuale recrutări, se arată într-un comunicat de presă.

Programul SRI în 50 de minute a debutat în anul 2013 şi se adresează în special liceenilor aflaţi în clasele a XI-a şi a XII-a.

În egală măsură, la prezentări sunt binevenite şi cadre didactice, precum şi formatorii şi consilierii de carieră care sunt interesaţi de subiectele legate de cultura de securitate şi de particularităţile organizaţionale ale SRI.

×
Subiecte în articol: licee
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close