Antena 3 CNN Actualitate Olimpici la matematică, dar fără premii. "Aşii" cifrelor s-au trezit cu recompensele confiscate

Olimpici la matematică, dar fără premii. "Aşii" cifrelor s-au trezit cu recompensele confiscate

Olimpici la matematică, dar fără premii. "Aşii" cifrelor s-au trezit cu recompensele confiscate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Feb 2013   •   23:30

Autorităţile aeroportuare din Frankfurt au confiscat premiile unor elevi bulgari care participaseră la olimpiadele internaţionale de matematică, fizică şi informatică, în Kazahstan, suspectându-i de contrabandă, informează vineri Novinite, potrivit Mediafax.

Elevii de la Liceul de Matematică din Sofia au fost la o olimpiadă internaţională, care a avut loc la Almati, în Kazahstan, între 13 şi 20 ianuarie, echipa bulgară obţinând locul al doilea din 53 de echipe, provenite din 13 ţări.

Din cauza unor probleme medicale, elevii s-au întors mai devreme, iar un profesor a rămas în Almati pentru ceremonia de decernare a premiilor. Aceştia au câştigat o medalie de aur, cinci de argint şi locul doi în clasamentul final, după echipa rusă.

Irina Şarkova, lidera grupului de elevi, a explicat că cel care transporta cele şapte aparate de fotografiat nu a putut dovedi că acestea erau premii, fără să prezinte medaliile şi certificatele, aşa încât autorităţile aeroportului de la Frankfurt le-au confiscat.






×
Subiecte în articol: medalii Frankfurt
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close