Antena 3 CNN Actualitate Omagiu pentru victimele Colectiv, la Curtea de Apel București. Rudele celor decedați stau întinse pe scări, acoperite cu cearceafuri albe

Omagiu pentru victimele Colectiv, la Curtea de Apel București. Rudele celor decedați stau întinse pe scări, acoperite cu cearceafuri albe

La șase ani de la tragedia Colectiv, 65 de familii au rămas cu inimile frânte. Odată cu ei, alte milioane de oameni au simțit deznădejde când au văzut că un proces poate fi tergiversat timp de șase ani.

Omagiu pentru victimele Colectiv, la Curtea de Apel București. Rudele celor decedați stau întinse pe scări, acoperite cu cearceafuri albe
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2021   •   19:25

Astăzi, un lanț uman a fost format în memoria victimelor în fața Curții de Apel București. Pe trepte se află fotografiile celor decedați, iar rudele, acoperite cu cearșafuri albe, s-au întins în dreptul acestora.

„Este o tăcere grea aici la Curtea de Apel București. Nu întâmplător a fost ales acest loc. Dosarul se află aici și toți ce dreptate. Oamenii aceștia vor să transmită faptul că nu ar trebui să uităm ce s-a întâmplat la Colectiv.”, a transmis reporterul Antena 3 Georgiana Murgilă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

George Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, tânărul de 22 de ani care și-a pierdut viața în incendiul de la Clubul Colectiv, susține că există probe pentru ca vinovații pentru tragedie să fie pedepsiți, însă nu se dorește acest lucru:

„În continuare se moare în țara asta din cauza unor politicieni  care nu sunt în stare să ia decizii care să ne ajute să trăim în condiții de siguranță. Viața și sănătatea sunt garantate în Constituție. Este flagrant încălcată de acești indivizi care zac în Curtea de Apel și în tribunalele țării. Au dosare, au probe, nu vor să găsească vinovații. Nu vor ca în România să nu se mai moară degeaba.”

Protestul ar trebui să fie urmat de un marș până la Clubul Colectiv, unde va avea loc o adunare publică între 20.30 și 22.30, conform anunțului organizatorilor.

Sâmbătă s-au împlinit șase ani de la incendiul din Colectiv, în care 65 de tineri au murit. În București au avut loc manifestări pentru comemorarea victimelor. Rude și prieteni ale celor dispăruți au aprins lumânări în fața clubului, iar oficialii statului au trimis coroane de flori.


 

×
Subiecte în articol: Clubul Colectiv București protest dosar
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close