Antena 3 CNN Actualitate Omul lui Iohannis anunță decimarea bugetarilor: 400.000 de angajați ar putea fi concediați

Omul lui Iohannis anunță decimarea bugetarilor: 400.000 de angajați ar putea fi concediați

Omul lui Iohannis anunță decimarea bugetarilor: 400.000 de angajați ar putea fi concediați
02 Oct 2019   •   08:05

Concedieri uriaşe în rândul bugetarilor, anunţate de un afacerist apropiat de Klaus Iohannis şi de PNL. 

Preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, Dragoş Anastasiu, a declarat că 400.000 de bugetari vor fi daţi afară după ce PSD va fi înlăturat de la guvernare. Anastasiu le-a spus oamenilor de afaceri germani din România că, în 2020, la putere va ajunge un guvern tehnocrat care, pe lângă concedieri de proporţii, va taia din pensiile speciale şi va renunţa la cota unică de impozitare. 

"O să încerce să se atingă, în următorul an, printr-un Guvern care nu o să aibă la vârf coloratură politică, de pensiile speciale şi salarizarea unitară, dar în special vor diminua numărului de bugetari de la 1.200.000 la 800.000, printr-o schimbare la nivel de administraţie. 

Nu o să mai fie 42 de judeţe, ci 8 regiuni. N-o să mai fie 3.000 de unităţi administrativ-teritoriale, ci 1.000, şi de acolo dăm afară 400.000 de oameni, de care mediul privat are nevoie. Depinde cine iese de acolo, că de unii s-ar putea să n-avem nevoie, că va fi mai rău decât aşa", a afirmat Dragoş Anastasiu.

 Dragoş Anastasiu a mai spus că aceste măsuri se impun din cauză că, în următorii trei ani, nu vor exista bani pentru plata pensiilor şi salariilor bugetarilor conform actualelor Legi a Pensiilor şi a Salarizării Unitare.

”În primul rând există necesitate de forță de muncă în țara asta incredibil de mare. În privat lipsesc cel puțin 100.000 de mii de oameni cu care ar trebui să se facă plus valoare în țara asta. Indiferent ce se întâmplă în zona bugetară, oamenii nu vor rămâne fără muncă. În al doilea rând, tot ce am spus eu nu are legătură cu PNL și cu Klaus Iohannis.

Nu pot da cifre exacte că trebuie făcut un studiu de impact. Există aparatul de stat care este supra încărcat. Dacă ar pleca 33% nu s-ar simți nimic rău pentru populație.”, a spus Dragoș Anastasiu, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close