Antena 3 CNN Actualitate Opt militari români au fost răniţi în Afganistan în explozia unei maşini-capcană

Opt militari români au fost răniţi în Afganistan în explozia unei maşini-capcană

Opt militari români au fost răniţi în Afganistan în explozia unei maşini-capcană
30 Apr 2018   •   12:46

Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni dimineaţă în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device), a informat Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă

Potrivit primelor informații, starea lor de sănătate este stabilă. Cei opt soldați se aflau într-o misiune de patrulare, altături de partenerii americani.

Unsprezece copii au fost ucişi în atentatul sinucigaş cu maşină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban lângă o moschee în sudul Afganistanului.

Şaisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman.

Atentatorul s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere, a precizat poliţia.

Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaş cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineţii de luni.

Secretatul de stat din Ministerul Apărării, Mircea Dușa, a precizat la Antena 3, că militarii români făceau parte din Batalionul Câmpulung Muscel. Aceștia asigurau protecția Aeroportului Kandahar.

"Militarii români se aflau înr-o coloană de patru mașini și au fost ținta acelei mașini-capcană. În urma exploziei, au fost răniți opt militari, li s-a acordat prim-ajutor la fața locului, starea lor în momentul de față este stabilă și, pe măsură ce vom avea informații, vom veni cu un comunicat", a declarat Mircea Dușa.

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close