Antena 3 CNN Actualitate Or fi ascunşi în "almanahe". Curtea de Conturi a descoperit la Primăria lui Vanghelie 1 MILION de euro LIPSĂ

Or fi ascunşi în "almanahe". Curtea de Conturi a descoperit la Primăria lui Vanghelie 1 MILION de euro LIPSĂ

Or fi ascunşi în "almanahe". Curtea de Conturi a descoperit la Primăria lui Vanghelie 1 MILION de euro LIPSĂ
de O.P.    |    06 Mar 2013   •   06:19

  Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit la primăria condusă de Marian Vanghelie aproape 1 milion de euro lipsă în actele contabile. Banii ar fi trebuit recuperaţi de angajaţii primăriei sectorului 5 din taxe, impozite locale şi penalităţi de întârziere. Şi acum patru ani, anchetele făcute de inspectori au descoperit o gaură de aproape 5 milioane de lei, bani ce nu au fost înregistraţi pentru a fi recuperaţi. 

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit în urma unui control în actele primăriei Sectorului 5 că aproape 1 milion de euro, bani din taxe şi impozite locale neplătite, ar fi trebuit să intre încă din 2011 în bugetul gestionat de Marian Vanghelie. Angajaţii primăriei nu au făcut însă nimic pentru a recupera banii, în condiţiile în care sectorul 5 stă cel mai prost la capitolele asfaltare de străzi, salubrizare sau, pe timp de iarnă, deszăpezire.

Astfel 24 de bucureşteni au de plătit primăriei conduse de Marian Vanghelie peste 500.000 de euro taxe şi impozite la care se adaugă majorări. Alte 77 de societăţi comerciale nu au achitat aproape 900.000 de lei în urma efectuării mai multor lucrări de construire şi modernizare a unor clădiri.

Potrivit Curţii de Conturi, primăria lui Marian Vanghelie nu s-au preocupat să încaseze banii nici pentru reclama făcută de un număr de 28 de firme de publicitate stradală şi nici din taxa de ocupare a domeniul public, care ar fi trebuit plătită de 11 firme din Sectorul 5.

Nu este prima dată când la primăria lui Marian Vanghelie este luată în vizor în urma unor controale. Şi în 2009 angajaţii lui Vanghelie au înregistrat greşit sau nu au evidenţiat deloc în contabilitatea instituţiei o sumă de aproximativ 5 milioane de lei din care 3 milioane de lei au reprezentat bani încasaţi drept garanţii de bună execuţie a unor lucrări şi aproape 1 milion de lei din taxele şi impozitele de la populaţie. Şi cu toate acestea în 2009 Marian Vanghelie a autorizat cheltuieli ale primăriei de 149 milioane euro din care cheltuielile de personal au reprezentat aproximativ 6 milioane euro.
 
Primarul Marian Vanghelie a fost cercetat de DNA într-un dosar al cărui subiect este modul în care au fost repartizate şi executate lucrările de modernizare şi renovare a unităţilor şcolare din sectorul 5, privatizarea Magazinului Bucureşti şi modul cum s-au înfiinţat magazinele Economat. Dosarul a fost înregistrat în 2005, iar până în prezent, pe numele lui Marian Vanghelie nu s-a început urmărirea penală.




×
Subiecte în articol: Curtea de Conturi
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close