Antena 3 CNN Actualitate Ora Pământului: iluminatul public, întrerupt sâmbătă timp de o oră în 41 de oraşe din ţară

Ora Pământului: iluminatul public, întrerupt sâmbătă timp de o oră în 41 de oraşe din ţară

Ora Pământului: iluminatul public, întrerupt sâmbătă timp de o oră în 41 de oraşe din ţară
Sursa foto: Foto: earthhourazerbaijan.com
de M.Z.    |    31 Mar 2012   •   20:14

Un număr de 41 de oraşe din ţară marchează astăzi Ora Pământului. Luminile vor fi stinse la principalele instituţii de la ora 20.30 şi până la 21.30. În Capitală, la Palatul Parlamentului şi la Atheneul Român s-au stins luminile.

Centrul evenimentului va fi Bistriţa, unde au fost programate mai multe evenimente.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie - Earth Hour. Programul dedicat Orei Pământului a începâut de dimineaţă, când pe pietonalul din centrul istoric din Bistriţa s-a ţinut o şedinţă foto pentru realizarea unor "postere-angajament" ale celor care susţin mediul.

La ora 20.00, Primăria Bistriţa a programat un tur ciclist în zona centrală, bicicliştii urmând să poarte tricouri cu logo-ul evenimentului. Înainte ca luminile să se stingă în tot oraşul, directorul WWF România, Magor Csibi, va oferi primarului municipiului Bistriţa placheta "Capitala Earth Hour 2012".

Pe durata celor 60 de minute fără iluminat electric, vor fi aprinse candele cu care se va contura forma unui bec în zona pietonală din centrul istoric şi se vor lansa baloane cu aer cald, luminate şi inscripţionate cu mesajul "Bistriţa 60+". În plus, primăria a pregătit un spectacol de sunet şi lumină verde, acrobaţii cu foc oferite de trupa de fete "Sirius" şi Asociaţia Bistriţa Medievală, dar şi un concert al unor tineri artişti.

Ora Pământului este marcată sâmbătă cu manifestări şi ceremonii organizate în peste 130 de ţări. Conform tradiţiei, luminile unora dintre cele mai importante construcţii de pe planetă sunt stinse, timp de o oră, ca un semnal de alarmă faţă de problemele mediului.

Tonul l-a dat oraşul australian Sydney, de unde, de altfel, a pornit în 2007, campania "Ora Pământului".

Sâmbătă au fost stinse luminile celebrului pod din portul Sydney, dar şi ale clădirii operei. Pe lista marilor construcţii ale căror lumini sunt stinse astăzi se mai află Marele Zid Chinezesc, Turnul Effel din Paris, Turnul Burj Khalifa din Dubai, Poarta Brandenburg din Berlin şi Empire State Building din New York.

Antena 3 este partener al campaniei Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF.




×
Subiecte în articol: ora pamantului lumina earth hour Bistriţa
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close