Antena 3 CNN Actualitate Cele mai importante oraşe din Cipru, iluminate în culorile tricolorului de Ziua Naţională a României

Cele mai importante oraşe din Cipru, iluminate în culorile tricolorului de Ziua Naţională a României

Cele mai importante oraşe din Cipru au fost iluminate în culorile tricolorului, astăzi, de Ziua Naţională a României.

Cele mai importante oraşe din Cipru, iluminate în culorile tricolorului de Ziua Naţională a României
Sursa foto: Facebook | Ambasada României în Republica Cipru/Romania in the Republic of Cyprus
de Alin Tarnovschi    |    01 Dec 2021   •   21:31

"La 1 decembrie 2021, Ambasada României în Republica Cipru, cu susținerea autorităților cipriote, a lansat proiectul '365 de zile de emoții românești în Republica Cipru'. Proiectul a debutat astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin iluminarea a patru clădiri simbol din trei mari orașe din Republica Cipru. Astfel, Primăria din Limassol și Galeria Municipală din Larnaca au fost iluminate în culorile Drapelului Național al României.

Cel mai emoționant moment a avut loc în capitala Nicosia, unde renumita Piață a Libertății – Eleftheria Square, a strălucit în culorile tricolorului. Piața Elefheria este adiacentă Zidurilor Venețiene ale vechii cetăți Nicosia, construită în Evul Mediu și reconstruită la mijlocul secolului al XVI-lea de către Republica Veneția. Zidurile sunt încă în mare parte intacte și sunt printre cele mai bine conservate fortificații renascentiste din Estul Mediteranei.

La rândul său, clădirea Ambasadei României în Republica Cipru situată în centrul capitalei Nicosia a fost iluminată de către reprezentanții misiunii diplomatice în culorile tricolorului.

Ambasada a marcat Ziua Națională în Republica Cipru și printr-o amplă campanie mass-media, în cadrul căreia publicațiile de mare tiraj Cyprus Mail, Phileleftheros News și Jurnal din Cipru au postat mesajul de La Mulți Ani România în limbile română, engleză și greacă.

Proiectul “365 de zile de emoții românești în Republica Cipru” se va derula pe tot parcursul anului 2022 și va include o serie de spectacole, expoziții și târguri dedicate celor peste 43.000 de români care locuiesc în Republica Cipru", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Cipru.

365 de zile de emoții românești în Republica Cipru Cele mai importante orașe din Republica Cipru iluminate în culorile...

Publicată de Ambasada României în Republica Cipru/Romania in the Republic of Cyprus pe Miercuri, 1 decembrie 2021

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie Cipru
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close