Antena 3 CNN Actualitate Orfelinatul groazei, Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Siret, va fi dărâmat. Sute de copii au avut o viaţă de coşmar aici

Orfelinatul groazei, Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Siret, va fi dărâmat. Sute de copii au avut o viaţă de coşmar aici

Orfelinatul groazei, Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Siret, va fi dărâmat. Sute de copii au avut o viaţă de coşmar aici
de O.P.    |    17 Mar 2015   •   06:53

Spitalul de Neuro-Psihiatrie din Siret, cunoscut în toată lumea drept Orfelinatul Groazei, va fi demolat. Buldozerele au intrat, în urmă cu două săptămâmi, pe terenul plin de amintiri de coşmar pentru cei care au crescut şi au fost torturaţi aici. 

Florentin, acum un bărbat de 36 de ani, este doar unul dintre tinerii care au fost prizonieri în orfelinatul groazei. Îşi aminteşte copilăria tristă trăită la Siret şi se bucură că imobilul va fi demolat.

Cei 13 ani trăiţi de Florentin în spatele zidurilor groase au părut o veşnicie pentru băiatul care a fost prizonierul unui sistem care nu îi dădea nicio speranţă de salvare. În spatele porţilor mari şi al zidurilor, s-au petrecut abuzuri greu de imaginat, dezvăluite după 1990 de imagini filmate de jurnalişti străini şi confirmate de copiii care erau chinuiţi şi înfometaţi.

Imaginile din Orfelinatul Groazei au rămas întipărite nu doar în memoria celor care au fost internaţi aici, ci şi a oamenilor din Siret.

Orfelinatul Groazei va fi şters de pe faţa pământului. Demolarea clădirii a început în urmă cu două săptămâni, după ce Consiliul Local Siret a dat de la buget 140.000 de lei necesari lucrărilor.

Spitalul din Siret, care a fost iniţial cazarmă militară, a fost înfiinţat în anii 1967-1968 şi a fost cea mai mare instituţie de psihiatrie infantilă din ţară, în care au trăit, în condiţii inumane, peste 2.000 de copii şi tineri.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close