Antena 3 CNN Actualitate Organizaţii civice cer şefului DIICOT verificarea afirmaţilor lui Liviu Dragnea privind tentativa de omor: Nu-l simpatizăm, dar, dacă nu avem de-a face cu o fabricaţie politicianistă de prost gust, este un atac terorist la adresa României

Organizaţii civice cer şefului DIICOT verificarea afirmaţilor lui Liviu Dragnea privind tentativa de omor: Nu-l simpatizăm, dar, dacă nu avem de-a face cu o fabricaţie politicianistă de prost gust, este un atac terorist la adresa României

Organizaţii civice cer şefului DIICOT verificarea afirmaţilor lui Liviu Dragnea privind tentativa de omor: Nu-l simpatizăm, dar, dacă nu avem de-a face cu o fabricaţie politicianistă de prost gust, este un atac terorist la adresa României
23 Aug 2018   •   21:29

Mai multe organizaţii civice cer procurorului-şef al DIICOT verificarea afirmaţilor lui Liviu Dragnea referitoare la tentativa de omor, susţinând că, în cazul acestei infracţiuni, nu este necesară plângerea prealabilă a părţii vătămate. Semnatarii documentului afirmă că este de notorietate faptul că nu-l simpatizează pe preşedintele Camerei Deputaţilor pe care-l suspectează de corupţie, dar, dacă afirmaţiile acestuia nu sunt ”o fabricaţie politicianistă de prost gust”, este un atac terorist la adresa României.

Mai multe organizaţii civice au transmis, joi, procurorului şef al DIICOT un document intitulat ”Denunţ privind tentativa de atentat împotriva Preşedintelui Camerei Deputaţilor”, în care reiau afirmaţiile făcute de Liviu Dragnea la Antena 3 şi afirmă că, având în vedere importanţa funcţiei pe care acesta o ocupă, afirmaţiile trebuie verificate.

”Când discutăm de o persoană care prezidează camera inferioară a Parlamentului României, care are vocaţia de a asigura interimar şefia statului şi care reprezintă România în afaceri europene şi în relaţiile internaţionale, conform diferitor norme şi cutume aplicabile în materie de diplomaţie parlamentară (...) nu putem lăsa strict la latitudinea domnului Liviu Dragnea dacă depune sau nu plângere penală. Domnia sa reclamă, oricum, o tentativă de omor faptă care urmărirea penală nu se pune în mişcare la plângerea prealabilă a părţii vătămate”, se arată în document.

Semnatarii acestuia precizează că, deşi nu-l simpatizează pe Liviu Dragnnea, ceea ce a reclamat este grav şi trebuie verificat.

”Este un fapt de notorietate că organizaţiile şi grupurile civice pe care le reprezentăm nu îl simpatizează pe domnul Liviu Dragnea. Dimpotrivă, încă din ianuarie 2017 ne opunem cu consecvenţă politicilor în materie de legislaţie penală şi de legislaţie a justiţiei pe care le promovează domnia sa şi cu ceilalţi membri ai coaliţiei majoritare din Parlamentul României, îl suspendăm de numeroase acte de corupţie şi, de asemenea, de a fi direct responsabil ca instigator pentru represiunea brutală a adunării de protest de la Bucureşti din 10 august 2018. Dar, aici nu discutăm de domnul Liviu Dragnea, ci de o potenţială ameninţare şi chiar de o presupusă tentativă de atentat la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, deci de un atac terorist la adresa României”, se mai arată în document.

Organizaţiile cer începerea urmăririi penale in rem pentru comiterea faptei de ”atentat care pune în pericol siguranţa naţională, rămasă în faţa de tentativă, comisă în participaţie penală de către mai mulţi cetăţeni străini”.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close