Antena 3 CNN Actualitate Pacienţii unui spital de neuropsihiatrie din Buzău vor sta câte doi în pat, din cauza tăierii fondurilor

Pacienţii unui spital de neuropsihiatrie din Buzău vor sta câte doi în pat, din cauza tăierii fondurilor

Pacienţii unui spital de neuropsihiatrie din Buzău vor sta câte doi în pat, din cauza tăierii fondurilor
Sursa foto: Foto: Videonews
26 Mai 2011   •   19:30

Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, judeţul Buzău, adăposteşte unii dintre cei mai periculoşi bolnavi, dar şi infractori cu probleme psihice. Ministerul Sănătăţii n-a ţinut însă cont şi a tăiat fondurile .

Pacienţii vor sta câte doi într-un pat, vor primi medicamente mai proaste şi mâncare mai puţină. Medicii spun că în ritumul ăsta se va alege praful de eforturile lor.

Unii dintre internaţi sunt agresivi cu cei din jur, unii au minţile pierdute pe veci. Alţii sunt arestaţi, cu grave probleme mentale. Pacienţii Spitalului de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă din Săpoca trebuie supravegheaţi 24 de ore din 24. Ministerul Sănătăţii nu este însă impresionat. Vrea să taie fondurile cu 15% şi să declasifice unitatea la categoria a patra.

Spitalul va fi nevoit să renunţe la câteva zeci de paturi,  în condiţiile în care în saloanele cu deţinuţi înghesuiala este deja mare.

Nu doar somnul pacienţilor va fi însă afectat de tăierea de fonduri, ci şi speranţa lor de vindecare.

Managerul spitalului a solicitat clasificarea unităţii la categoria a doua, ţinând cont de dotările şi serviciile medicale furnizate. Pacienţii beneficiază acum de kinetoterapie, fitness, programe de terapie ocupaţională, de care bolnavii psihici au mare nevoie, dar de la care îşi vor lua probabil adio, odată cu tăierea fondurilor.

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close