Antena 3 CNN Actualitate Panouri fotovoltaice - Casa ta vrea să protejeze mediul, tu cum o ajuți?

Panouri fotovoltaice - Casa ta vrea să protejeze mediul, tu cum o ajuți?

Într-un secol al vitezei și al dezvoltării continue, fiecare îmbunătățire adusă traiului tău zilnic cât și a mediului în care trăiești, reprezintă o evoluție semnificativă. Pentru a ține însă pasul cu timpul este necesară o schimbare în aproape toate domeniile.

Panouri fotovoltaice - Casa ta vrea să protejeze mediul, tu cum o ajuți?
de Georgiana Adam    |    03 Sep 2020   •   21:25

Primul schimbare pe care o poți face  este să contribui la diminuarea crizei energetice prezente la nivel mondial. Astfel rezultatul este atât în beneficiul planetei, cât și al tău.

La ce ne referim mai exact?

La înlocuirea combustibililor fosili, care în prezent stau la baza generării a circa 70% din energia electrică produsă la nivel global. În decursul ultimului secol, combustibilii fosili au produs o mare parte din energia electrică, deoarece erau mult mai ieftini și mai convenabili din punct de vedere financiar, comparativ cu alte surse de producere a energiei, însă au devenit extremi de nocivi pentru mediul înconjurător, devenind astfel o problemă discutată la nivel global.

O alternativă viabilă este cu siguranță energia solară. Unul dintre cele mai importante avantaje a utilizării acestui tip de energie este faptul că poate fi produsă, fără a afecta mediul înconjurător prin poluare. Energia provenită de la soare susține prin procesul fotosintezei aproape toată viața de pe Terra și reprezintă una dintre principalele cauze a schimbării climatice. Bineînțeles, radiațiile solare pot fi folosite și într-un mod care să avantajeze mediul și planeta în general.

Cum te ajutăm noi să protejezi mediul?

Preluarea radiaților solare și transformarea acestora în energie solară se poate face prin intermediul instalațiilor specifice, mai exact, panourile fotovoltaice. În funcție de ceea ce ai nevoie, te ajutăm să îi oferi locuinței tale energie autonomă, inepuizabilă și cel mai important, ecologică.

Avem două tipuri de sisteme fotovoltaice:

  • Sistemele fotovoltaice off grid - pentru reședințele care nu sunt conectate la rețeaua publică de energie.
  • Sistemele fotovoltaice on grid - pentru locuințele conectate la rețeaua publică de energie.

Într-o lume în care sunt depuse eforturi foarte mari pentru creșterea eficientizării de energie, fii și tu printre cei care susțin energia regenerabilă. Casa ta îți va fi recunoascătoare, deoarece captatoarele solare pot fi folosite atât pentru producerea de energie electrică, cât și pentru încălzirea apei și încălzirea aerului, iar tu nu vei mai avea nevoie să îți faci griji pentru achitarea facturilor lunare.

Într-adevăr, energia solară, în acest moment nu este exploatata la potențial maxim, datorită cererii încă reduse pe piața energiei electrice, însă este cu siguranță considerată energia viitorului.

Locuința ta deja și-a ales energia pe care și-o dorește, susține-o și tu!

Ne găsești pe: https://carpatenergy.ro

Advertorial redactat și publicat de Brandion.

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close