Antena 3 CNN Actualitate Papici face abuzuri fără frontiere. Cum poţi fi învinovăţit fără nicio probă

Papici face abuzuri fără frontiere. Cum poţi fi învinovăţit fără nicio probă

Papici face abuzuri fără frontiere. Cum poţi fi învinovăţit fără nicio probă
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    15 Dec 2013   •   17:55

Duminică după-amiază, la Antena 3, Adrian Ursu a prezentat povestea oamenilor pe care procurorul Papici i-a trimis sub acuzare şi riscau ani grei de temniţă, fără nicio probă.

Iustin Micu, unul dintre cei patru poliţişti care au fost la un pas de a face închisoare în baza unui dosar fără niciun temei legal, a vorbit la "Secvenţial" despre drama trăită.

Procurorii Lucian Papici şi Gheorghe Bocşan, în perioada în care făceau o echipă de top în DNA, au întocmit un rechizitoriu prin care s-a dispus trimiterea în judecată a patru poliţişti de frontieră, printre care şi Iustin Micu, sub acuzaţia de luare de mită, deşi nu existau probe care să dovedeasca faptul că aceştia ar fi luat mită 700 dolari.

În acelaşi dosar, Papici şi Bocşan au fabricat o serie de acuzaţii, încălcând astfel legea, fapt confirmat chiar de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţe printr-o decizie definitivă dată în luna februarie 2013, prin care poliţiştii au fost achitaţi.

Poliţiştii au demonstrat că acuzaţiile aduse de procurorii DNA nu au fost reale, dar şi că le-a fost prejudiciată viaţa profesională.

Lucian Papici şi Gheorghe Bocşan au fost chemaţi la mediere împreună cu Ministerul Finanţelor pentru a plăti daune morale de 1,5 milioane euro poliţiştilor de frontieră pe care i-au trimis în judecată în baza unor probe inventate.

Cum era de aşteptat, niciunul dintre procurori nu s-a prezentat la mediere pentru a discuta cu Iustin Micu, poliţistul care a fost târât prin instanţe.

Poliţistul de frontieră Iustin Micu îi va acţiona în judecată pe procurorii Papici şi Bocşan.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Secvenţial".

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close