Antena 3 CNN Actualitate Parchetul are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot. A ridicat procesele verbale de la 6 instituţii

Parchetul are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot. A ridicat procesele verbale de la 6 instituţii

Parchetul are toată baza de date cu cetăţenii cu drept de vot. A ridicat procesele verbale de la 6 instituţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    13 Aug 2012   •   15:24

Procurorii Parchetului General au ridicat o serie de documente de la Curtea Constituţională (CCR), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Biroul Electoral Central (BEC), Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în cadrul anchetei privind listele electorale folosite la referendum.

De la Curtea Constituţională, procurorii au ridicat copiile proceselor-verbale, pe suport de hârtie, de la toate secţiile de votare înfiinţate în vederea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012, potrivit unui comunicat al Parchetului General, informează Agerpres.

De asemenea, procurorii au dispus ridicarea de la Autoritatea Electorală Permanentă, precum şi de la societatea comercială desemnată să realizeze procedurile tehnice, copiile de pe listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original utilizate la referendum.

Totodată, au mai fost ridicate de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, copiile listelor electorale care au fost puse la dispoziţia autorităţilor publice locale.

În plus, de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Biroul Electoral Central, s-a ridicat situaţia statistică la nivel naţional privind repartizarea pe secţii de votare, a celor 18.292.514 de alegători înscrişi în copiile listelor electorale permanente - pe suport electronic şi pe suport hârtie, cu menţiunea "conform cu originalul".

De la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie a fost solicitată situaţia numerică defalcată pe ani, începând cu anul înfiinţării instituţiei (2002) şi până la data de 8.08.2012 a persoanelor cărora li s-a acordat cetăţenia română, a persoanelor care au redobândit cetăţenia română şi a celor care au renunţat la cetăţenia română.

Copiile documentelor ridicate pe suport de hârtie de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie sunt: cererile de renunţare la cetăţenia română publicate în Monitorul Oficial, cererile de renunţare la cetăţenia română aprobate prin Ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie în perioada 2010-2012, lista adeverinţelor de pierdere a cetăţeniei române eliberate de Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, lista persoanelor care au redobândit ulterior, la cerere, cetăţenia română.

În cadrul anchetei, au mai fost ridicate de la Direcţia Generală de Paşapoarte şi Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în format electronic şi pe suport optic, datele de identificare ale cetăţenilor români care şi-au stabilit domiciliul în străinătate.

În acest dosar, procurorii au solicitat Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii fostului ministru delegat pentru Administraţie Victor Paul Dobre, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Până în prezent, în cauză au fost puşi sub acuzare şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul-şef Constantin Manoloiu, şi secretarul de stat în MAI Ioan Căbulea.

De asemenea, la Parchet au fost audiaţi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, şi adjunctul şefului de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din MAI, Daniel Gheorghe şi fostul ministru de Interne Ioan Rus.

Citiţi şi Ioan Rus, la uşa Parchetului General: Am fost "demisionat". Am votat "Da" la referendum

Rus s-a sucit: Antonescu şi Băsescu nu m-au sunat să facă presiuni. Sunt doi politicieni de anvergură, fete mari

Ioan Rus, despre o posibilă revenire la MAI: "Iarna nu-i ca vara!"







×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close