Antena 3 CNN Actualitate Umilință fără margini a părinților! Festivitate ”pe sub gard” a absolvenților de clasa a 8-a

Umilință fără margini a părinților! Festivitate ”pe sub gard” a absolvenților de clasa a 8-a

Momente înjositoare pentru părinții absolvenților de clasa a 8-a şi a 12-a.

Umilință fără margini a părinților! Festivitate ”pe sub gard” a absolvenților de clasa a 8-a
de Laura Dinu    |    11 Iun 2021   •   11:26

Bucuria de la finalul școlii s-a transformat în umilință. La școala 11 din Buzău zeci de părinti s-au înghesuit la gard să-și vadă copiii la ceremonia de absolvire.

Interdicția de participare la festivitățile de absolvire vine in urma unei decizii a CNSU care prevede că participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care au finalizat schema completă de vaccinare, cele care prezintă un rezultat negativ al unui test PCR făcut în ultimele 72 de ore, un test antigen nu mai vechi de 24 de ore sau a celor care au trecut prin boala în ultimele 3 luni.

”Ieri, la Școala noastră, într-o atmosferă festivă, s-a desfășurat festivitatea de absolvire a clasei a 8-a, promoția 2021, la care au participat absolvenții și cadrele didactice. Suntem o școală cu un număr mare de elevi. Pe parcursul festivității, aveam și activități specifice programului școlar cotidian, prin prezența fizică a copiilor din învățământul primar. În acest sens, accesul părinților ar fi îngreunat și mai mult respectarea normelor în vigoare.Ne-a părut rău că nu au putut participa și părinții alături de noi... ”, a povestit Tincuța Iftime, director școala gimnazială nr. 11, Buzău.

Gheoghe Piperea: ”Este o vaccinare obligatorie implicită”

Guvernul a interzis părinților sănătoși care nu se vaccinează sau testează pentru COVID să participe la serbările elevilor de sfârșit de an, deși aceste manifestări au loc în aer liber. Este vorba despre Hotărârea de guvern nr. 580 din luna mai 2021.

”Este un proces pe rol, de fapt sunt 2 acțiuni pe rol, una are termen 28 iunie, cealaltă 30 iunie. Și printre altele este atacată și această hotărâre. De fapt sunt trei hotărâri, ultima cu privire la prelungirea stării de alertă, care a fost modificată la o zi distanță, după care a fost modificată din nou la 1 iunie. Toate aceste trei introduc așa, ca pe o ușă din dos, vaccinarea obligatorie, în condițiile în care legea nu permite așa ceva. Este o vaccinare obligatorie implicită în cele mai multe cazuri, dar uneori este explicită. 

O să vă dau două exemple. Primul, cel mai deranjant și mai aberant, este cel privitor la școli, la serbările de sfârșit de an, unde părinții sunt primiți fie vaccinați, fie în cele trei luni de zile în care au trecut prin boală, fie dacă și-au făcut un test. Ceea ce presupune, de exemplu, dacă ai trei copii, ca să participi la toate cele trei serbări, trebuie să plătești de trei ori testul care înseamnă 75 euro/test. Ceea ce înseamnă că dacă nu îți permiți această sumă te vaccinezi, pentru că este gratuit.

Aberația este și mai mare în privința meciurilor de fotbal, pentru că pentru a fi prezent la meciul de fotbal trebuie să fii vaccinat, dar trebuie să fi trecut cel puțin 10 zile de la terminarea schemei de vaccinare, însă poți fi prezent la spectacolul sportiv dacă ai test PCR și dacă ești de acord ca la intrare în stadion să te vaccinezi”, a povestit avocatul Gheorghe Piperea la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Buzau
Parteneri
Horoscop 5 octombrie 2023. Fecioarele își găsesc sufletul pereche
x close