Antena 3 CNN Actualitate Părinţii soldaţilor români morţi în Afganistan: Uciderea lui Osama Bin Laden nu ne duce copiii înapoi

Părinţii soldaţilor români morţi în Afganistan: Uciderea lui Osama Bin Laden nu ne duce copiii înapoi

Părinţii soldaţilor români morţi în Afganistan: Uciderea lui Osama Bin Laden nu ne duce copiii înapoi
02 Mai 2011   •   18:25

Părinţii soldaţilor români morţi în Afganistan simt doar o slabă consolare după uciderea lu Osama Bin Laden. Oamenii spun ca uciderea lui Bin Laden nu le va aduce copiii înapoi şi se uită cu mirare la exuberanţa care i-a cuprins pe americani.

Mama primului soldat român care a murit în Irak a primit cu o mulţumire reţinută vestea morţii lui Osama Bin Laden. Lichidarea autorului moral al atacurilor de la 11 septembrie NU-l impresionează nici pe Ioan Sfechiş, tatăl unuia dintre militarii români ucişi în Afganistan.

Pe 1 octombrie 2010, vehiculul în care se afla fiul său a fost atacat cu un dispozitiv exploziv. Sergentul major Marius Sfecheş şi soldatul Cristian-Petru Filip au fost ucişi. În urma exploziei a fost rănit şi caporalul Vasile Zbâncă.

2010 a fost un an negru pentru militarii români aflaţi pe frontul afgan. Pe 23 iunie doi soldaţi şi-au pierdut viaţa în timpul unei misiuni de luptă pe autostrada A1 Kabul-Kandahar, la aproximativ 30 de kilometri de Qalat. Sergentul major Dan Ciobotaru, avea 28 de ani şi era necăsătorit. Caporalul Paul Caracudă, în vârstă de 36 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1996 şi avea doi copii.

În total, 17 militari români au murit în lupta cu Al Qaida, în Afganistan, iar alţi 56 au fost răniţi.

 


         

×
Subiecte în articol: soldati romani Osama Bin Laden
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close