Antena 3 CNN Actualitate Parteneriatul strategic între România şi Franţa a fost PRELUNGIT pentru încă cinci ani

Parteneriatul strategic între România şi Franţa a fost PRELUNGIT pentru încă cinci ani

Parteneriatul strategic între România şi Franţa a fost PRELUNGIT pentru încă cinci ani
Sursa foto: Foto captura Antena 3
de M.Z.    |    21 Feb 2013   •   17:45

Premierul Victor Ponta şi omologul său francez, Jean-Marc Ayrault, au semnat joi, la Paris, un acord de continuare pentru următorii cinci ani a Parteneriatului strategic încheiat între România şi Franţa în 2008.

Documentul reprezintă prelungirea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic româno-francez şi vizează colaborarea celor două state în domenii precum cele economic, politic, cultural, social şi european.

"Am prelungit acest acord pentru următorii cinci ani, în domenii importante, cum ar fi economia, chestiunea integrării romilor în Franţa şi România şi apoi am discutat chestiuni legate de apărare", a spus premierul francez Jean-Marc Ayrault.

"Mulţumesc României pentru sprijinul său în favoarea intervenţiei franceze în Mali, o susţinere politică, dar şi una militară pentru formarea soldaţilor", a adăugat Ayrault.

Totodată, Franţa susţine principiul integrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, pe baza unui calendar care va fi stabilit cu partenerii europeni şi care urmează să fie discutat la următorul Consiliu JAI, din martie.

"Am abordat şi problema aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, iar poziţia Franţei este cunoscută: Franţa susţine acest principiu pe baza unui calendar care va fi stabilit cu partenerii europeni şi care urmează să fie discutat la următorul Consiliu al miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne, din luna martie", a spus Ayrault, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta.

La aceeaşi întâlnire, a fost abordată şi tema scandalului cărnii de cal.

"Am abordat şi o chestiune de actualitate, cea a cărnii folosite în industria agroalimentară, cu problema care a creat multă vâlvă. România a fost acuzată pe nedrept, iar justiţia va face lumină", a concluzionat premierul Franţei.

Totodată, premierul francez a precizat totodată că România va fi invitat de onoare la Salonul de Carte, care urmează să fie organizat în luna martie, în Franţa.

Ayrault s-a declarat fericit să se angajeze într-o relaţie "politică şi personală" cu premierul român Victor Ponta.







×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close