Antena 3 CNN Actualitate Partidul de guvernământ de la Chişinău, implicat în contrabanda cu ţigări în România?

Partidul de guvernământ de la Chişinău, implicat în contrabanda cu ţigări în România?

Partidul de guvernământ de la Chişinău, implicat în contrabanda cu ţigări în România?
Sursa foto: Foto: Video News
19 Aug 2010   •   20:54

Partidul de guvernământ din Republica Moldova este implicat în contrabanda cu ţigări spre România. Acuzaţia vine din mediul politic de la Chişinău şi este confirmată de două cazuri întâmplate la începutul acestei săptămâni.

Întâlnirea preşedintelui Traian Băsescu cu premierul moldovean Vlad Filat vine la doar trei zile după ce autorităţile române au prins doi traficanţi de ţigări. Şi nu orice fel de traficanţi. Unul dintre ei este Iurie Cerbari, consilier pe probleme speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova şi membru activ al partidului condus de şeful executivului de la Chişinău. Cerbari a fost prins luni dimineraţă în Vama Albiţa cu 10.000 de pachete de ţigări.

Al doilea este Aurel Guila, şoferul ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, proaspăt numit în funcţie de premierul Vlad Filat. Guila a fost prins luni seara, tot în Vama Albiţa, cu 5.000 de pachete de ţigări.

Surse guvernamentale de la Chişinău susţin că, informat despre cele două cazuri, Traian Băsescu i-ar fi reproşat lui Vlad Filat implicarea membrilor partidului pe care îl conduce în contrabanda cu ţigări.

Autorităţile române au descoperit în ultima perioadă sute de mii de pachete de ţigări intrate ilegal în ţară de dincolo de Prut. După discuţia cu premierul moldovean, preşedintele nu a comentat informaţiile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Vlad Filat tigari contrabanda
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close