Antena 3 CNN Actualitate Unde putem merge de Paște. Cele mai recente decizii luate de autorități

Unde putem merge de Paște. Cele mai recente decizii luate de autorități

Executivul a adoptat Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID - 19.

Unde putem merge de Paște. Cele mai recente decizii luate de autorități
Sursa foto: Hepta
de Vlad Ungar    |    08 Apr 2021   •   17:34

UPDATE ore 18: Relaxarea măsurilor pe Litoral și restricții ridicate de Înviere, până la ora 05.00, adoptate.

Guvernul a adoptat, joi, într-o ședință online, relaxarea măsurilor pe Litoral și ridicarea restricțiilor în noaptea de Înviere și cu ocazia sărbătorii specifice lunii Ramazan.

„Se propune ca în toate localităţile să se permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-5.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”, potrivit proiectului de HG aflat în dezbaterea Executivului.

De asemenea, în proiect se face referire și la comunitatea musulmană. „În perioada 13 aprilie-13 mai 2021, comunitatea musulmană din întreaga lume va începe postul specific lunii sfinte Ramazan care semnifică începutul revelării Coranului cel Sfânt Profetului Muhammed de către îngerul Gavriil. (...) Noaptea de Kadîr este predecesoare ca și importanță slujbei de Ramazan Bayram.

În acest context, se propune ca în toate localităţile să se permită circulaţia enoriașilor musulmani în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00-5.00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan”, se menționează în document.

Totodată, un alt element de noutate constă în limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pe Litoral.

Ședinta Comitetului Național pentru Situații de Urgență s-a încheiat și a fost stabilit setul de reguli pentru sărbătorile de Paști. 

Prin urmare, va fi prelungită circulaţia în perioada 1 mai - 2 mai, în intervalul orar 20.00 - 05.00, pentru ca lumea să poată participa la slujba de Înviere, iar magazinele vor fi închise la ora 20.00, în Vinerea Mare, nu la ora 18.00.

Şi în perioada 8 mai - 9 mai, persoanele pot circula între ora 20.00 - 05.00 pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

De asemenea, decizia prevede ca staţiunile de pe litoral să fie deschise, cu respectarea regulilor în vigoare, însă la o capacitate de maximum 70%, după modelul celor de la munte.

Ce s-a decis în privinţa sărbătorilor:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70%

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Paste decizii guvern
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close