Antena 3 Actualitate Patriarhul Daniel, condoleanţe pentru familiile creştinilor ucişi de Statul Islamic în Libia

Patriarhul Daniel, condoleanţe pentru familiile creştinilor ucişi de Statul Islamic în Libia

22 Apr 2015   •   19:40
Patriarhul Daniel, condoleanţe pentru familiile creştinilor ucişi de Statul Islamic în Libia

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de condoleanţe după uciderea, de către Statul Islamic, în Libia, două grupuri de creştini aparţinând Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo. Acesta a arătat că aceste acte subminează rolul religiei de factor al păcii. Acesta a transmis patriarhulului Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo, un mesaj de compasiune, în care îşi exprimă tristeţea şi îngrijorarea faţă de uciderea a două grupuri de creştini aparţinând acestei biserici.

"Am aflat cu tristeţe şi îngrijorare despre uciderea în Libia de către militanţi ai autointitulatului Stat Islamic (ISIS) a două grupuri de creştini aparţinând Bisericii Ortodoxe Etiopiene Tewahedo. Această faptă regretabilă este încă o dovadă elocventă a folosirii religiei ca justificare a unor acţiuni extremiste violente, care subminează rolul religiei de factor al păcii şi coeziunii sociale între oameni de culturi şi credinţe diferite", spune patriarhul Daniel în mesajul de condoleanţe.

"Ne rugăm ca astfel de fapte reprobabile îndreptate împotriva oamenilor nevinovaţi să înceteze, iar toleranţa şi buna înţelegere între popoare şi religii să triumfe", a mai spus PF Daniel. O înregistrare video publicată duminică de Statul Islamic prezintă uciderea a două grupuri de creştini etiopieni capturaţi de afiliaţii libieni ai grupării extremiste, relata AP în pagina electronică.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close