Antena 3 CNN Actualitate Patriciu, chemat în faţa instanţei pentru neplata unor datorii

Patriciu, chemat în faţa instanţei pentru neplata unor datorii

Patriciu, chemat în faţa instanţei pentru neplata unor datorii
Sursa foto: Dinu Patriciu
11 Dec 2009   •   11:00

Bogdan Buzăianu, poreclit de Traian Băsescu drept ?cel mai deştept băiat din energie?, l-a dat în judecată pe Dinu Patriciu. Conflictul dintre cei doi magnaţi a fost generat de un împrumut de două milione şi jumătate de euro, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Se pare că Patriciu "a uitat" să-şi plătească datoria.

Bogdan Buzăianu a apelat iniţial la metode prieteneşti pentru a-şi recupera banii de la Dinu Patriciu, dar a trecut timpul, iar acesta nu i-a mai răspuns la telefoane, sms-uri şi mesaje pe e-mail. Aşa că, în urmă cu două luni, l-a dat în judecată. ?Sunt dezamăgit pentru că un lider al capitalismului românesc nu-mi lasă altă opţiune decât să-i cer în justiţie să-şi plătească datoria", a declarat el-

Procesul va începe la Tribunalul Bucureşti pe 14 decembrie. Buzăianu cere ca Patriciu să fie chemat în faţa instanţei pentru a fi interogat în legătură cu datoria. Dinu Patriciu susţine că există toate documentele care arată că acuzaţiile care i se aduc nu sunt adevărate. ?Asta mi se pare o trăsnaie! Există toate documentele care să arate că nu este aşa. Oricum, ar fi trebuit să rămână o tranzacţie privată pentru că se face de râs el (Buzăianu ? n.r.)?, susţine Dinu Patriciu.

Avocaţii lui Buzăianu susţin că pe 18 octombrie 2006, în prezenţa a trei martori, Patriciu a semnat o declaraţie care îl obliga să recunoască datoria de aproape două milioane şi jumătate de euro. Totuşi, avocaţii lui Buzăianu nu menţionează numele celor trei martori care ar fi asistat la semnarea declaraţiei respective.

Evenimentul Zilei a obţinut documentul respectiv din care reiese că Dinu Patriciu s-a obligat să întreprindă în faţa unui notar elveţian toate formalităţile legale de recunoaştere a împrumutului. În baza acestora, Buzăianu poate declanşa procedura de executare silită împotriva ?mogulului" liberal, dacă acesta nu-i restituie banii.

Rămâne un mister destinaţia sumei. Actele depuse de avocaţii lui Bogdan Buzăianu nu dezvăluie de ce Dinu Patricu ar fi avut nevoie, în 2006, de cele aproape 2,5 milioane de euro, bani gheaţă.

Bogdan Buzăianu a primit porecla ?băiatul deştept din energie" de la Traian Băsescu. În 2007, preşedintele acuza public modul în care Buzăianu, prin firma Energy Holding, cumpăra energie ieftină de la stat.

Avocatul lui Bogdan Buzăianu, este judecat de Curtea de Apel Bucureşti pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, alături de notarul Carmen Marilena Popa, implicat şi în cazul ?Hayssam - Foresta Nehoiu". În acest caz sunt implicaţi şi mai mulţi funcţionari de la Primăria Sectorului 3 condusă de democrat-liberalul Liviu Negoiţă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close