Antena 3 CNN Actualitate Patru cabane din staţiunea Straja din Valea Jiului, mistuite într-un incendiu

Patru cabane din staţiunea Straja din Valea Jiului, mistuite într-un incendiu

Patru cabane din staţiunea Straja din Valea Jiului, mistuite într-un incendiu
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Feb 2012   •   09:49

Patru cabane s-au făcut scrum duminică noapte în staţiunea Straja, după ce un incendiu a izbucnit la una dintre ele. Focul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului.    

Potrivit reprezentanţilor Detaşamentului de pompieri din Petroşani, 50 de pompieri din Valea Jiului au acţionat pentru stingerea incediului, iar intervenţia a fost extrem de dificilă, accesul în zonă fiind foarte greu.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unor defecţiuni la coşul unei centrale termice.
   
"Tot ce a fost lemn la cele patru cabane a ars. Nu au fost victime", a mai spus sursa citată.
   
Două dintre cabanele arse din Straja se aflau încă în faza de construcţie, iar alte două erau funcţionale. Unul dintre proprietari susţine că avea circa 50 de locuri de cazare.
   
Staţiunea Straja se află la şapte kilometri de Lupeni şi la circa 25 de kilometri de Petroşani, localitate în care se află detaşamentul de pompieri. La Uricani, la circa 17 kilometri de Straja, există o autospecială de pompieri pregătită să intervină în zona vestică a Văii Jiului, respectiv în oraşele, Uricani, Lupeni şi Vulcan.
   
Staţiunea Straja nu are canalizare şi alimentare cu apă, iar construcţiile hoteliere sunt foarte apropiate una de cealaltă

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close