Antena 3 CNN Actualitate Toate paturile ATI în Bucureşti, ocupate. Raed Arafat: ''Când găsim locuri în afara Bucureştiului, familiile refuză transferul pacienţilor''

Toate paturile ATI în Bucureşti, ocupate. Raed Arafat: ''Când găsim locuri în afara Bucureştiului, familiile refuză transferul pacienţilor''

Raed Arafat a oferit informaţii în exclusivitate despre transferul pacienţilor în alte oraşe. ''Când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă ei sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei. Încercăm să convingem familiile că e în binele pacientului să ajungă într-o secţie de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţă la Bucureşti'', a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Toate paturile ATI în Bucureşti, ocupate. Raed Arafat: ''Când găsim locuri în afara Bucureştiului, familiile refuză transferul pacienţilor''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    13 Dec 2020   •   19:30

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus care se aflau în stare gravă, au fost transportaţi cu un elicopter militar, de la Bucureşti la Sibiu. De altfel, numărul românilor care luptă pentru viaţă, la Terapie Intensivă rămâne ridicat.

Raed Arafat, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre o situaţie cu care se confruntă, în încercarea de a salva persoanele în stare gravă în urma infectării cu COVID-19 și care necesită tratament special în secţiile de Terapie Intensivă din ţară, în condiţiile în care cele din Bucureşti sunt ocupate.

Raed Arafat: Încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă într-o secţie de Terapie Intensivă

''La Bucureşti, la acest moment, paturile sunt ocupate. Avem pacienţi care sunt în Unităţile de Primiri Urgenţe, unde se asigură şi ventilaţia, dar bineînţeles, centrul de coordonare încearcă să le găsească locuri, incusiv în alte judeţe. Aţi văzut, astăzi, doi pacienţi au plecat către Sibiu.

Familiile refuză transferul pacienţilor

Acum câteva zile, am trimis mai mulţi pacienţi în mai multe judeţe, inclusiv în zona Moldovei, către Botoşani, în mod deosebit, dar ne confruntăm şi cu o situaţie care trebue să o spun, şi anume, când găsim locuri în afara Bucureştiului, de multe ori, familiile refuză transferul pacienţilor, chiar dacă pacienţii sunt la Unităţile de Primiri Urgenţă şi nu avem loc pentru ei. Deci asta este un lucru pe care încercăm să covingem familiile că e în binele pacientului să ajungă, chiar dacă e la distanţă, într-o secţie de Terapie Intensivă, decât să rămână într-o unitate de Primiri Urgenţă la Bucureşti. Bineînţeles, fără acordul familiei, nu putem muta acest pacient.

Am avut sprijin din partea Ministerului Apărării, cotinuu, fără absolut nicio rezervă. Oricând a fost nevoie, am avut fie elicoptere de la Interne, de la SMURD, elicoptere mari sau avioane militare de la Ministerul Apărării, dar nu putem transfera fără acordul familiilor'', a spus Raed Arafat, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat tranfer pacienti
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close