Antena 3 CNN Actualitate Paza bună de la şcoală: Poliţiştii au fost arondaţi la toate şcolile din ţară

Paza bună de la şcoală: Poliţiştii au fost arondaţi la toate şcolile din ţară

Paza bună de la şcoală: Poliţiştii au fost arondaţi la toate şcolile din ţară
Sursa foto: Foto: Antena 1
17 Sep 2012   •   21:26

Violenţa în şcoli creşte văzând cu ochii, iar siguranţa în instituţiile de învăţământ a devenit, în sfârşit, o prioritate. Fiecare şcoală va avea câte un poliţist de proximitate. El va fi prezent, în fiecare zi, în afara şi în interiorul şcolii la care este arondat şi va avea obligaţia de a preveni orice eveniment neplăcut.

Măsura a fost luată pentru a se încerca reducerea violenţei în şcoli. Părinţii se declară mulţumiţi de iniţiativă.

"Poliţistul va lua contact cu directorii şcolilor, cu responsabilii firmelor de pază, acolo unde acestea există, şi vor realiza împreună o analiză de risc privind vulnerabilităţile în ceea ce priveşte siguranţa copiilor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ", explică Ministerul de Interne într-un comunicat de presă.

În acelaşi timp, Poliţia şi Jandarmeria vor avea o strategie comună pentru prevenirea riscurilor din jurul şcolilor, urmând să patruleze în zonele respective. "Poliţiştii şi jandarmii vor fi prezenţi în zona şcolilor şi liceelor la momentele intrării şi ieşirii de la ore, vor verifica modul cum este asigurată paza internă la şcolile care au astfel de sisteme şi vor desfăşura acţiuni preventive, inclusiv aspecte ce ţin de siguranţa rutieră", mai explică ministerul.

Începerea noului an şcolar a adus şi aglomeraţia din trafic iar răbdarea şoferilor din Capitală a fost serios pusă la încercare.


×
Subiecte în articol: Politie an şcolar
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close