Antena 3 CNN Actualitate Pe ce sparge Ministerul Justiţiei 4,4 milioane de euro, bani europeni

Pe ce sparge Ministerul Justiţiei 4,4 milioane de euro, bani europeni

Pe ce sparge Ministerul Justiţiei 4,4 milioane de euro, bani europeni
Sursa foto: Foto: castrobiscuit.com
de M.Z.    |    06 Aug 2013   •   18:27
Ministerul Justiţiei vrea să dea 4,4 milioane de euro pentru un portal on-line care să permită accesul liber la legislaţia naţională şi europeană, potrivit Hot News. Anunţul de lansare a licitaţiei a fost deja publicat, iar investiţia ar urma să fie făcută din bani europeni.

Juriştii atrag însă atenţia că statul va plăti ceea ce deja are, iar rezultatul va fi apariţia unor baze de date concurente plătite din bani publici.

Un alt portal celebru, e-Romania, pentru care guvernul Boc bugetase peste jumătate de miliard de euro în 2009, nu există nici acum, deşi s-au cheltuit deja câteva milioane de euro pe el
 
Juristul Bogdan Manolea a amintit că este vorba de apariţia unui nou sistem, în condiţiile în care "Ministerul de Justiţie mai avea unul, (creat prin 2009), acum indisponibil. Şi mai avea unul şi în 1999. Nici acela nu mai există".
 
Printre altele se vrea achiziţionarea unei baze de date naţionale legislative care să cuprindă fişa actelor normative şi forma actualizată a actelor normative şi dezvoltarea unei aplicaţii electronice care să permită accesul neîngrădit la baza naţională legislativă.




 
 

×
Subiecte în articol: bani europeni
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close