Antena 3 CNN Actualitate "Pe tricolor e scris Unire!". Antena 3 oferă steaguri istorice românilor care participă la parada de 1 Decembrie din Capitală

"Pe tricolor e scris Unire!". Antena 3 oferă steaguri istorice românilor care participă la parada de 1 Decembrie din Capitală

"Pe tricolor e scris Unire!". Antena 3 oferă steaguri istorice românilor care participă la parada de 1 Decembrie din Capitală
Sursa foto: Foto: Antena 1
29 Noi 2012   •   23:09

Într-un steag e o istorie, iar istoria prinde viaţă în fiecare zi în fabricile de drapele. Pentru realizarea unui simbol naţional, e nevoie de experţi şi multă muncă. Astfel de steaguri istorice, din vremurile lui Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazu, vor fi împărţite de colegii de la Antena 3 românilor care participă la parada de 1 decembrie din Bucureşti.

Mâini pricepute au grijă ca drapelele istorice să fie făcute ca la carte. Iar stemele de pe drapel sunt făcute cu cea mai mare acurateţe istorică.

Drapelul cu stema regală al lui  Ferdinand, din 1922, este doar unul dintre drapelele istorice care ies zilnic pe poarta fabricii de steaguri. Drapelul lui Ferdinand este de culoare albă şi îi înfăţişează pe sfinţii Gheorghe şi Tiron ţinând cruci în mâini. 

Drapelul lui Tudor Vladimirescu, în schimb, are culorile care se regăsec şi astăzi pe steagul Românei: roşu, galben şi albastru. Este drapelul în care pentru prima data pe stema României apar emblemele tuturor provinciilor româneşti.

Fabricarea unui drapel istoric poate dura şi trei luni.

Drapelele istorice sunt cumpărate în special de colecţionari sau de oameni care doresc să împărtăşească istoria României cunoscuţilor.



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close