Antena 3 CNN Actualitate "Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai..." România are un potenţial turistic de 9 MILIARDE de euro anual

"Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai..." România are un potenţial turistic de 9 MILIARDE de euro anual

"Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai..." România are un potenţial turistic de 9 MILIARDE de euro anual
de O.P.    |    30 Aug 2012   •   12:15

România este una dintre puţinele ţări europene care poate oferi experienţe turistice complete. Are munţi, mare cu plaje de nisip, unica deltă de pe continent, izvoare termale sau minerale, zone sălbatice şi aglomeraţii urbane. Cu toate acestea, două treimi din aceste „bogăţii” rămân neexploatate, pentru că foarte rar sunt dublate de servicii de calitate , o infrastructură solidă care să faciliteze accesul sau investiţii în dezvoltarea lor. Drept urmare, nici turiştii, români sau străini, nu se grăbesc să-şi petreacă vacanţele aici.

Cum s-a pierdut pe drum un potenţial uriaş şi ce şanse de recuperare mai există? Manualele de Geografia României au fost mereu perfect ilustrate. Fotografiile în sine puteau fi un grozav ghid turistic, dar, fără o susţinere adiacentă, se pare că nu au fost suficiente. Anii au trecut, fotografiile s-au învechit, iar România a rămas eterna speranţă care nu-şi atinge potenţialul.

Delta Dunării, Bucovina, Maramureşul, nordul Olteniei, Sibiul şi mărginimea, Munţii Apuseni, Valea Prahovei, litoralul Mării Negre, Braşovul şi zona Bran-Moeciu sunt locurile cu cel mai mare potenţial turistic al ţării, care ar putea aduce averi la bugetul de stat, dacă ar fi exploatate la nivelul oportunităţilor pe care le ascund.

Natura a făcut tot ce a putut, dar când a venit rândul oamenilor să multiplice aceste avantaje , lucrurile s-au blocat brusc şi toţi turiştii străini care ar fi trebuit să aglomereze hotelurile, restaurantele, plajele şi străzile din România s-au orientat către ţările care au ambalat cu măiestrie oferta turistică, în multe cazuri, mult mai săracă decât cea autohtonă.

Citeste mai multe despre potenţialul turistic al României din articolul scris de jurnaliştii de la incomemagazine.ro




×
Subiecte în articol: turism
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close