Antena 3 CNN Actualitate Pe un râu din Giurgiu curge petrol de la Arpechim

Pe un râu din Giurgiu curge petrol de la Arpechim

Pe un râu din Giurgiu curge petrol de la Arpechim
28 Feb 2007   •   09:41

Unda de poluare cu produse petroliere provenite de la SC Arpechim SA Piteşti şi care s-a scurs pe râul Dâmbovnic a intrat pe raza judeţului Giurgiu miercuri dimineaţa. Potrivit directorului Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Giurgiu, Dragoş Stoica, au fost anunţate toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din comunele riverane râurilor Dâmbovnic şi Neajlov de pe raza judeţului Giurgiu pentru a lua imediat măsuri care să ducă la stoparea fenomenului.

SGA Giurgiu este pregătit pentru a acţiona cu 20 de oameni, 100 metri liniari de baraj absorbant, 600 kilograme de spill sorb (un material absorbant pentru produse petroliere), patru autovehicule, o barcă şi 25 de baloturi de paie.

De asemenea, populaţia va fi înştiinţată asupra interzicerii consumului de apă în gospodării sau pentru adăpat precum şi a pescuitului şi consumului de peşte. Conform comunicatului de presă al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, pata de produse petroliere provine de la SC Arpechim SA Piteşti ca urmare a avarierii echipamentului hidromecanic de la barajul iazului de decantare a apelor uzate.

Rompres

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close